Interne Navigation: Zum Inhalt dieser Seite. | Zur Hauptnavigation. | Zum Beginn dieser Seite.

Seitenanfang

Geld verdienen als water kan alleen als je niet te lui bent om de emmers te sjouwen

Inhalt:

Naam: Uruguay Hoofdstad: Montevideo Valuta: Uruguayaanse peso Taal: Spaans Tijdsverschil: -3


Uruguay:

Uruguay is gelegen in Zuid-Amerika, grenzend aan BraziliŽ, ArgentiniŽ en de Atlantische Oceaan. Sinds 1967 is Uruguay een republiek met een tweekamerparlement. Uruguay is vernoemd naar de rivier die de westgrens van Uruguay vormt en betekent: 'Rivier van de waterslangen'. De oorspronkelijke bewoners van Uruguay behoorden tot de stam Charrua, die van de jacht en de visvangst leefde. Nog altijd zijn afstammelingen van hen te vinden in het grensgebied met BraziliŽ. Na de Spaanse kolonisatie vanaf begin 16e eeuw behoorde Uruguay tot een deel van het Spaanse onderkoninkrijk Rio de la Plata.

Zoals in heel Spaans Amerika ontstond onrust vanaf 1810, toen het moederland was bezet door de Fransen. Op 25 augustus 1825 werd de onafhankelijkheid uitgeroepen, maar pas in 1828 was Uruguay daadwerkelijk vrij. Ook het vervolg is typisch voor een land in Latijns-Amerika. Uruguay werd gestort in een reeks burgeroorlogen tussen de conservatieven en de liberalen, die in Uruguay de Colorados en de Blancos heten. In 1870 maakte het leger een einde aan de burgeroorlogen. Vanaf toen groeide een democratie die voorbeeldig was voor het continent in die zin, dat er daadwerkelijk een sociaal systeem werd opgebouwd om de kloof tussen arm en rijk te verkleinen. Verder staat Uruguay bekend om het feit dat Uruguay al 2 maal wereldkampioen voetbal is geworden, namelijk in eigen land in 1930 en in BraziliŽ in 1950.

Dankzij het klimaat is er veel grasland, waarop de Uruguayanen veel veeteelt bedrijven. Net als in ArgentiniŽ gaat het daarbij voornamelijk om runderen. Wilde beesten zijn er praktisch niet, afgezien van de Rhea, een soort struisvogel. Het eiland Isla de Lobos aan de oostkust is een reservaat voor zeeleeuwen. De belangrijkste trekpleister van Uruguay is de hoofdstad Montevideo. Montevideo is een pittoreske, uitgestrekte stad met Spaankoloniale, Italiaanse en art deco-invloeden, gelegen aan de oevers van de RŪo de la Plata. Uruguay kent verder enkele drukbezochte badplaatsen ten oosten van Montevideo. De grootste en populairste daarvan is Punta del Este.

Naast ideale stranden om te zwemmen en te zonnen, zijn er jachthavens, casino's en golfbanen. Montevideo heeft een oude kern met gebouwen uit de koloniale tijd, die de stad een intiem karakter geeft. Er is ook een sfeervolle, oude haven met markthallen. Verder vindt u er vele bars en cafeetjes, waarvan Fun Fun, sinds 1895 bekend om het huisdrankje La Uvita (het druifje), de beroemdste is. Het Parque del Prado is een verwilderd bos met enkele elegante villa's. Iets verderop bevind zich een grote botanische tuin. Winkelen kan onder andere aan de Avenue 18 de Julio. Overal zijn veel 100% wollen kledingstukken te koop. Verder zijn er verscheidene vlooienmarkten, waarvan Feria de TristŠn Narvaja de belangrijkste is.

De plaats Colonia del Sacramento, ten westen van de hoofdstad, behoort tot het werelderfgoed van UNESCO. Colonia del Sacramento is in 1680 gebouwd door Portugezen om de Spanjaarden te imponeren. Colonia del Sacramento is een levendige stad met smalle straatjes en witte huisjes in een mooie natuurlijke omgeving. De plaats Aguas Dulces ligt in het departement Rocha en is ideaal voor een rustige vakantie aan de kust. Dit vissersdorpje kent enkele bescheiden voorzieningen en restaurantjes waar u heerlijke visgerechten kunt uitproberen. De lokale specialiteit is de vrucht van de butŪa-palm.

De plaats Colonia Suiza, 120 kilometer ten westen van Montevideo, is een voormalige Zwitserse landbouwkolonie uit 1862. Deze stad is nog steeds hťt centrum van de zuivelproductie, en er hangt een Europese sfeer. De plaats Punta del Este ligt aan de oostkust en is een van de mondaine badplaatsen van Zuid-Amerika. Eilanden om te bezoeken zijn Isla Gorriti, met prachtige zandstranden en een achttiende-eeuws fort en het eiland Isla los Lobos. Ook het historische stadje Carrasco is het bezoeken waard. De bevolking van Uruguay is de best geschoolde van heel Zuid-Amerika en door de handelspositie van het land redelijk welgesteld. Uruguay is de vierde wijnproducent van Zuid-Amerika. 

Vorige pagina

Nieuws

08.03.2013

Vertragingen en annuleringen Keulen/Bonn

Het veiligheidspersoneel van de luchthaven in Duitsland legt het werk weer neer. Het personeel eist een loonsverhoging van 30%. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd, op diverse luchthavens in Duitsland is het werk door het...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.04.2012

Vliegen met identiteitskaart

Wanneer heeft u een paspoort nodig en wanneer een identiteitskaart? Welke landen kun je bezoeken met een id-kaart?[meer...]

Categorie: Nieuws
27.01.2012

Op vakantie met kinderen

Op vakantie met kinderen De feestdagen zijn weer achter de rug en de koude en natte januari maand doet ons verlangen naar de zomervakantie. We hebben wel genoeg van het weer, helemaal omdat we niet kunnen spreken van een strenge...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.01.2012

Nieuw blog online!

Wintersport 2012 in Oostenrijk. De sneeuw van Oostenrijk domineert de alpen

Categorie: Nieuws
04.11.2011

Imagoschade voor Qantas?

Vandaag heeft een A380, de superjumbo jet, een noodlanding moeten maken in Dubai. Het toestel was opweg naar Londen.[meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Qantas vliegt weer!

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas is maandagmiddag (lokale tijd) weer begonnen met vliegen. [meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Vacatures

Er staan weer nieuwe vacatures online!

Categorie: Nieuws