Interne Navigation: Zum Inhalt dieser Seite. | Zur Hauptnavigation. | Zum Beginn dieser Seite.

Seitenanfang

Geld verdienen als water kan alleen als je niet te lui bent om de emmers te sjouwen

Inhalt:

Naam: Portugal Hoofdstad: Lissabon Valuta: Euro Taal: Portugees Tijdsverschil: +0


Portugal:

Portugal vormt samen met Spanje het Iberische Schiereiland. Het is het meest westelijk gelegen land van het Europese continent. In het noorden en oosten wordt het begrensd door Spanje, in het zuiden en westen grenst het aan de Atlantische Oceaan.

De hoofdstad van Portugal is Lissabon. De Geschiedenis van Portugal is die van een oud Europees land, waarvan de oorsprong teruggaat tot de vroege middeleeuwen, dat opklom tot een wereldmacht in de tijd van de ontdekkingsreizen met het grote Portugese Rijk.

Na het hoogtepunt van zijn wereldmacht in de 15de en 16de eeuw, verloor Portugal veel van haar rijkdom en status met de vernietiging van Lissabon in de aardbeving van 1755, de bezetting door Napoleon, en de onafhankelijkheid van Brazilië in 1822. Een revolutie in 1910 schafte de monarchie af, maar na corruptie en grote staatsschuld werd na een militaire coup een dictatuur geïnstalleerd die zou duren tot 1974, toen een linkse militaire coup democratische hervormingen doorvoerde.

Het jaar daarop werden de Afrikaanse koloniën onafhankelijk. De nationale jaarlijkse feestdag is 5 oktober ter ere van oprichting van de republiek in 1910. Deze vocht vanaf 1916 mee in de Eerste Wereldoorlog aan de zijde van de Entente. Portugal was neutraal tijdens de Tweede Wereldoorlog. Portugal heeft voor het grootste gedeelte een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde tot koele, vrij natte winters.

De verschillen tussen het noorden en het zuiden van het land zijn echter aanzienlijk. In het noorden valt ruim 2x zo veel neerslag dan aan de Algarve. Ook zijn er grote temperatuurverschillen in Portugal. In het binnenland is het aanzienlijk koeler dan langs de westkust en in het zuiden. De warmste maand is aug. De winden zijn over het algemeen westelijk. De Algarve ligt aan de zuidkust van Portugal, aan de Atlantische Oceaan.

De Algarve strekt zich uit van Sagres tot aan Monte Gordo, bij de Spaanse grens. Begin jaren '50 kwamen de eerste Engelse toeristen naar Portugal. Sindsdien is de Algarve uitgegroeid tot een volwaardige bestemming en is het toerisme de voornaamste bron van inkomsten.

De belangrijkste en grootste toeristenplaatsen van Portugal zijn het voormalige vissersdorp Albufeira, de modernere badplaatsen Praia da Oura en het parkachtige Vilamoura en de uit wat grauwe hoogbouw bestaande badplaatsen Quarteira en Praia da Rocha. Bezienswaardigheden/excursies in de Algarve zijn: dolfinarium bij Guia,

Diverse waterpretparken tussen Albufeira en Lagos, excursies (1 of 2dagen) naar Sevilla (Spanje), Lissabon of Fátima, Sagres en Kaap São Vicente, de uiterste zuidwestpunt van het Europese vasteland met een vuurtoren op indrukwekkende rotspartijen, diverse markten, o.a. Loulé, Silves en Quarteira, diverse (glasbodem)boottochten langs de kust, naar grotten of bijvoorbeeld op de Guadiana-rivier (vaak met barbecue), soms op een oud zeilschip, stieren gevechten in arena's van Praia da Oura en Lagos, Moors kasteel en kathedraal in Silves Foia, hoogste punt van de Algarve (902m), nabij het kuuroord Monchique, Huifkartochten, wandeltochten en fietstochten, Portugese avond in het plaatsje Alte, diepzeevissen, rondvluchten langs de kust, jeepsafari’s en de stad Faro met kathedraal en musea.

Costa lisboa ligt In het westen van Portugal, aan de Atlantische Oceaan, ter hoogte van de hoofdstad Lissabon. De belangrijkste badplaatsen zijn Cascais en Estoril, het authentieke Sintra en natuurlijk de hoofdstad Lissabon. In het bijzonder Sintra, dat wordt getypeerd door haar paleizen, kastelen en musea, trekt veel dagtoeristen.

Cascais en Estoril danken hun populariteit o.a. aan de aanwezigheid van de vele golfbanen in de directe omgeving. Beide badplaatsen fungeren als populaire weekendbestemming voor de inwoners van Lissabon. Bezienswaardigheden/excursies: de badplaatsen Cascais en Estoril, de hoofdstad Lissabon met o.a. een authentieke binnenstad, veel monumenten, de haven en musea, De plaats Sintra met o.a. paleizen, musea en parken, diverse paleizen, kastelen en kloosters in het achterland, Cabo da Roca, het meest westelijke puntje van het Europese continent, Dos Naçôes (terrein van de voormalige wereldtentoonstelling) in Lissabon, met zeer groot zeeaquarium, moderne architectuur en diverse restaurants en cafés. 

Vorige pagina

Nieuws

08.03.2013

Vertragingen en annuleringen Keulen/Bonn

Het veiligheidspersoneel van de luchthaven in Duitsland legt het werk weer neer. Het personeel eist een loonsverhoging van 30%. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd, op diverse luchthavens in Duitsland is het werk door het...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.04.2012

Vliegen met identiteitskaart

Wanneer heeft u een paspoort nodig en wanneer een identiteitskaart? Welke landen kun je bezoeken met een id-kaart?[meer...]

Categorie: Nieuws
27.01.2012

Op vakantie met kinderen

Op vakantie met kinderen De feestdagen zijn weer achter de rug en de koude en natte januari maand doet ons verlangen naar de zomervakantie. We hebben wel genoeg van het weer, helemaal omdat we niet kunnen spreken van een strenge...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.01.2012

Nieuw blog online!

Wintersport 2012 in Oostenrijk. De sneeuw van Oostenrijk domineert de alpen

Categorie: Nieuws
04.11.2011

Imagoschade voor Qantas?

Vandaag heeft een A380, de superjumbo jet, een noodlanding moeten maken in Dubai. Het toestel was opweg naar Londen.[meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Qantas vliegt weer!

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas is maandagmiddag (lokale tijd) weer begonnen met vliegen. [meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Vacatures

Er staan weer nieuwe vacatures online!

Categorie: Nieuws