Interne Navigation: Zum Inhalt dieser Seite. | Zur Hauptnavigation. | Zum Beginn dieser Seite.

Seitenanfang

Geld verdienen als water kan alleen als je niet te lui bent om de emmers te sjouwen

Inhalt:

Naam: Nepal Hoofdstad: Kathmandu Valuta: Nepalese rupee Taal: Nepali Tijdsverschil: +5:45 (geen zomertijd)


Nepal:

Nepal is een land in Azië, gelegen in de Himalaya tussen India en Tibet (China). De staat is een constitutionele monarchie. Het zuidelijke gedeelte van Nepal ligt op het Indische subcontinent. Nepal heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot voor het begin van de christelijke jaartelling. Nepal is de geboorteplaats van de Boeddha.

Door de ligging van Nepal  heeft het zowel Indiase als Tibetaanse invloeden. Nepal was een tijdlang een kolonie van het Verenigd Koninkrijk. De grote variatie in hoogte en klimaat staat garant voor een rijke verscheidenheid aan bomen, planten en dieren. In het zuiden van Nepal, in de laaggelegen Terai, is het klimaat tropisch.

Op de bergtoppen van de Himalaya ligt eeuwige sneeuw. In deze vaak hoog gelegen gebieden zijn het de blauwe bergschapen en de mysterieuze sneeuwluipaarden die het voor het zeggen hebben. In de lager gelegen streken jagen Bengaalse tijgers en luipaarden op herten.  De hoofdstad van Nepal is Kathmandu, wat 'Het houten huis' betekent. Kathmandu staat bekend als stad van de tempels.

Schitterende pagodes verheffen zich boven het stadscentrum en overal in deze fascinerende stad vind je tempels, pagodes, heiligdommen en stoepa's. De interessantste en belangrijkste bezienswaardigheden van Kathmandu zijn te vinden rondom Durbar Square. Hier staat onder meer het oude koninklijke paleis Human Dhoka. Ook staan vlakbij Durbar Square de Kasthamandaptempel, de Talejutempel en het huis van de Kumari, de levende godin.

Een bezienswaardigheid op zich staat zeven kilometer van Kathmandu af. Het is de Bodhnath, één van de mooiste boeddhistische stoepa's ter wereld. Ongeveer zeven kilometer ten oosten van Kathmandu staat de grootste en één van de mooiste boeddhistische stoepa's ter wereld. Bodhnath, wat de stoepa van de verlichte betekent, is ongeveer vijfhonderd jaar oud. De stoepa is versierd met duizenden kleurrijke gebedsvaantjes. Zij geven, wapperend in de wind, de stoepa een feestelijke aanblik.

De gele ringen zijn gestrooid van saffraan. Rondom het heiligdom zijn talrijke gebedsmolens ingebouwd. De ongeveer tachtig boeddhabeelden in de ronde muur van het heiligdom vervolmaken het beeld van deze unieke stoepa. De stoepa is omgeven door een cirkelvormig dorpje, waarin vluchtelingen uit Tibet, veelal priesters, een toevlucht hebben gevonden. De meeste van deze Tibetanen voorzien in hun levensonderhoud door het verkopen van souvenirs aan toeristen.

Bodhnath is het centrum van het Tibetaanse culturele en religieuze leven in Nepal. De zaterdag is een goede dag om Bodhnath te bezoeken, omdat er op deze dag veel gelovigen zijn. Op de avond van volle maan verlicht men de stoepa met duizenden olielampjes. Vlak bij de stoepa staan enkele fraaie boeddhistische kloosters.

Veel van de monniken in deze kloosters komen uit het koninkrijk Mustang, anderen komen uit Tibet. In de kloosters zijn bezoekers van harte welkom. Ten oosten, ten westen, ten noorden en ten zuiden van Kathmandu liggen valleien. Bhaktapur (in het oosten), Swayambhunath (in het westen), Pashupatinath (in het noorden) en de vallei van het zuiden wordt Patan genoemd. Stuk voor stuk hebben deze valleien een enorme schoonheid en spiritualiteit.

Het is zeker de moeite waard om de geheimen van deze valleien te ontdekken. Andere bezienswaardigheden in Nepal zijn onder meer het stadje Pokhara, de vele bergdorpen in het Himalayagebergte en het nationale park Chitwan.

Vorige pagina

Nieuws

08.03.2013

Vertragingen en annuleringen Keulen/Bonn

Het veiligheidspersoneel van de luchthaven in Duitsland legt het werk weer neer. Het personeel eist een loonsverhoging van 30%. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd, op diverse luchthavens in Duitsland is het werk door het...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.04.2012

Vliegen met identiteitskaart

Wanneer heeft u een paspoort nodig en wanneer een identiteitskaart? Welke landen kun je bezoeken met een id-kaart?[meer...]

Categorie: Nieuws
27.01.2012

Op vakantie met kinderen

Op vakantie met kinderen De feestdagen zijn weer achter de rug en de koude en natte januari maand doet ons verlangen naar de zomervakantie. We hebben wel genoeg van het weer, helemaal omdat we niet kunnen spreken van een strenge...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.01.2012

Nieuw blog online!

Wintersport 2012 in Oostenrijk. De sneeuw van Oostenrijk domineert de alpen

Categorie: Nieuws
04.11.2011

Imagoschade voor Qantas?

Vandaag heeft een A380, de superjumbo jet, een noodlanding moeten maken in Dubai. Het toestel was opweg naar Londen.[meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Qantas vliegt weer!

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas is maandagmiddag (lokale tijd) weer begonnen met vliegen. [meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Vacatures

Er staan weer nieuwe vacatures online!

Categorie: Nieuws