Interne Navigation: Zum Inhalt dieser Seite. | Zur Hauptnavigation. | Zum Beginn dieser Seite.

Seitenanfang

Geld verdienen als water kan alleen als je niet te lui bent om de emmers te sjouwen

Inhalt:

Naam: Mozambique Hoofdstad: Maputo Valuta: Metical Taal: Portugees Tijdsverschil: +2 (geen zomertijd)


Mozambique:

Mozambique is gelegen in Oost Afrika en grenst aan Tanzania, Zambia, Malawi, Zimbabwe, Zuid Afrika en de Atlantische Oceaan. Mozambique heeft een kustlengte van 2655 kilometer lang. Door Mozambique stroomt de Zambezi rivier vanuit Zambia. Mozambique is een voormalige kolonie van Portugal en is ontdekt in 1498. De Portugezen waren vooral geļnteresseerd in het goud en ivoor.

De Mozambikanen hadden het niet makkelijk onder het Portugese regime. Er werden verschillende verzetsgroepen gevormd. Het bevrijdingsfront Frelimo voerde een 18 jarige oorlog tegen de Portugezen. Na de Anjerrevolutie verlieten de Portugezen Mozambique in 1975 en zo werd Mozambique onafhankelijk. Mozambique is over het algemeen vlak met in het midden een bergachtig gebied.

In het noordwesten zijn hoge plateaus te vinden. Mozambique heeft ook een aantal eilanden, het Quirimba Archipel en het Bazaruto Archipel. Het klimaat is in het noorden tropisch en in het zuiden subtropisch. Ook zijn er regelmatig cyclonen in Mozambique.

De hoofdstad van Mozambique is Maputo. Vroeger was Maputo een mondaine en belangrijke havenstad. Door de burgeroorlog is deze stad helaas in verval geraakt.

Sinds de nieuwe regering er zit wordt er met behulp van Westerse landen gewerkt aan de wederopbouw. De haven kan weer grote schepen ontvangen. Het ommuurde centrum van Maputo heet Feira Popular, hier zijn verschillende terrasjes en restaurants te vinden. De keuken van Maputo wordt omschreven als voortreffelijk. Tevens is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan de vismarkt en het strandje bij Club Maritime.

De plaats Xai Xai ligt aan de Limpopo rivier. In deze stad zijn prachtige witte zandstranden te vinden, zoals Praia Xai Xai. Doordat het strand omgeven is met stuiken en bomen is het een aantrekkelijk leefgebied voor de vogels zoals groen en rode Livingstone’s Lourie. In de omgeving van Xai Xai ligt het zoutwatermeer Wenela. Hier kan men big game vissen en er zijn ook duik en snorkelmogelijkheden bij de verschillende riffen.

Inhambane is een oude koloniale stad. De Portugezen hadden hier een handelspost in 1534.  De bezienswaardigheden in deze stad zijn een kathedraal wat door de Portugezen aan het einde van 18e eeuw gebouwd, de kustlijn, stranden en de natuur van het achterland. Achter het schiereiland ligt een lagune met aan de overkant de plaats Maxixe.

Het is mogelijk om dit plaatsje per boot (dhow) te bereiken en naar bijvoorbeeld de lokale markt te gaan. Beira is de tweede stad van Mozambique is tevens de grootste havenstad. Er wordt hier aan garnalenvangst gedaan en er zijn talloze suikerplantages.

Door de burgeroorlog heeft het nationale park Gorongosa veel geleden. Ook dit park zijn ze weer aan het opbouwen voor het toerisme. Een ander nationaal park wat bij de grens van Zuid Afrika ligt is het Great Limpopo Transfrontier Park. Het Bazaruto Archipel bestaat uit Magaruue, Benguerra, Bazaruto en Santa Carolina.

Deze eilanden uitgeroepen tot een nationaal park. De Archipel ligt in het ondiepe gedeelte van de Indische Oceaan dichtbij het vaste land. Mogelijkheden op de eilanden; wandelen, trips per terreinwagen, vissen vanaf de kant en andere watersportmogelijkheden. Het Quirimba Archipel bestaat uit 32 eilanden waaronder Ibo, Matemo, Quilaluia, Quivisa, Quirimba en Rolas eiland.

Het nationale park Quirimbas bestaat uit een gebied van 1500 km² waaronder de 11 eilanden met de mangrovebossen erom heen. De eilanden zijn bekend om de duikmogelijkheden. De eilanden hebben een interessante geschiedenis met Arabische, Afrikaanse en Europese invloeden. Tevens zijn delen van dit Archipel uitgeroepen tot een beschermd gebied.

Vorige pagina

Nieuws

08.03.2013

Vertragingen en annuleringen Keulen/Bonn

Het veiligheidspersoneel van de luchthaven in Duitsland legt het werk weer neer. Het personeel eist een loonsverhoging van 30%. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd, op diverse luchthavens in Duitsland is het werk door het...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.04.2012

Vliegen met identiteitskaart

Wanneer heeft u een paspoort nodig en wanneer een identiteitskaart? Welke landen kun je bezoeken met een id-kaart?[meer...]

Categorie: Nieuws
27.01.2012

Op vakantie met kinderen

Op vakantie met kinderen De feestdagen zijn weer achter de rug en de koude en natte januari maand doet ons verlangen naar de zomervakantie. We hebben wel genoeg van het weer, helemaal omdat we niet kunnen spreken van een strenge...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.01.2012

Nieuw blog online!

Wintersport 2012 in Oostenrijk. De sneeuw van Oostenrijk domineert de alpen

Categorie: Nieuws
04.11.2011

Imagoschade voor Qantas?

Vandaag heeft een A380, de superjumbo jet, een noodlanding moeten maken in Dubai. Het toestel was opweg naar Londen.[meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Qantas vliegt weer!

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas is maandagmiddag (lokale tijd) weer begonnen met vliegen. [meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Vacatures

Er staan weer nieuwe vacatures online!

Categorie: Nieuws