Interne Navigation: Zum Inhalt dieser Seite. | Zur Hauptnavigation. | Zum Beginn dieser Seite.

Seitenanfang

Geld verdienen als water kan alleen als je niet te lui bent om de emmers te sjouwen

Inhalt:

Naam: Malta Hoofdstad: Valletta Valuta: Euro Taal: Maltees & Engels Tijdsverschil: +1


Malta:

Malta ligt in de Middellandse Zee, op ten zuiden van SiciliŽ en ten oosten van TunesiŽ. De republiek Malta bestaat uit 3 eilanden, Malta, Gozo en Comino. Malta heeft een zeer lange geschiedenis. Op het eiland Malta en Gozo staan de oudste prehistorische op zichzelf staande bouwwerken.

Malta blijft een Britse kolonie tot de onafhankelijkheid binnen het Britse gemenebest in 1964. Het werd op 21 september 1964 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. Tot 1974 was de Britse vorstin het staatshoofd; daarna werd het land een republiek. Het eiland bestaat vrijwel geheel uit een vrij vlak tot lichtheuvelachtig, kalksteenachtig rotsplateau en is slechts spaarzaam begroeid.

De kustlijn is grillig, met talrijke baaitjes en inhammen tussen steile klippen, rotspartijen en landtongen. Het gebied rondom de hoofdstad Valletta is sterk verstedelijkt en bestaat uit een 20-tal in elkaar overlopende kleine en grote plaatsen. De bebouwing in voornamelijk de dorpen is opgetrokken uit geelkleurig zandsteen. Het landschap kenmerkt zich door valleitjes, verspreide dorpjes en door stenen muurtjes omgeven akkers.

Het zuidelijke deel is nauwelijks bebouwd. Populaire plaatsen op het eiland Malta zijn Buggiba, Mellieha, Qawra, Sliema, St. Julian's, St. Paul's Bay en natuurlijk de hoofdstad Valletta. Malta is vooral in trek bij cultuurliefhebbers, maar ook veel jongeren gaan naar Malta om er een Engelse taalcursus te volgen.

Zandstranden zijn er op Malta nauwelijks. De meeste stranden worden gevormd door rotsen en, meestal bij de hotels, aangelegde betonplateaus. Dit soort stranden vindt men vooral in het verstedelijkt gebied rond Valletta en St. Julian's. De meeste plateaus zijn minder geschikt voor kinderen, aangezien de zeebodem vaak meteen diep is en het niet altijd even makkelijk is om het water in en uit te komen. Aan de noordkust van het eiland zijn 3 zandstranden, namelijk het Mellieha Bay-strand, het Ghajn Tuffieha-strand en het Golden Sands-strand.

Bezienswaardigheden op Malta zijn: De hoofdstad Valletta met zondagsmarkt, ommuurde binnenstad, diverse musea en monumentale gebouwen. Medina (ommuurde, autovrije, middeleeuwse stad), Megalith-tempels uit het Stenen Tijdperk, Tuinen van San Anton (botanische tuinen behorend bij de residentie van de president), Dingli Cliffs aan de zuidkust, met het hoogste punt van Malta op 253 meter, Blauwe grot (Blue Grotto), Popeye Village, dorpje gebouwd als decor voor de speelfilm Popeye, boottocht naar de eilanden Gozo en Comino, Waterpretpark Splash in Bahar Ic-Caghaq, The Malta Experience (film over 7000 jaar Maltezer geschiedenis), een helikoptervlucht over Malta en/of Gozo, Jeepsafari's, Rinella Movie Park; themapark, voor kinderen, met diverse attracties m.b.t. de filmwereld, klein dolfinarium met dolfijnen-, zeeleeuwen- en pelikanenshow, een dagexcursie naar SiciliŽ, In de omgeving Mellieha; Red Tower (rood kasteel uit riddertijd) en Selmun Palace, oude koepelkerk in het centrum.

Op diverse plaatsen kan men windsurfen, al is de zee vooral 's winters vrij wild. De meeste watersporten worden van mei t/m oktober aangeboden. Daarnaast zijn er een Olympisch zwembad en een professioneel voetbalstadion, waardoor het eiland vooral 's winters bezocht wordt door sportgroepen die komen trainen. Ook voor de individuele sporter zijn er veel mogelijkheden, bijvoorbeeld mountainbiken, rotsklimmen of paardrijden. 

Vorige pagina

Nieuws

08.03.2013

Vertragingen en annuleringen Keulen/Bonn

Het veiligheidspersoneel van de luchthaven in Duitsland legt het werk weer neer. Het personeel eist een loonsverhoging van 30%. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd, op diverse luchthavens in Duitsland is het werk door het...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.04.2012

Vliegen met identiteitskaart

Wanneer heeft u een paspoort nodig en wanneer een identiteitskaart? Welke landen kun je bezoeken met een id-kaart?[meer...]

Categorie: Nieuws
27.01.2012

Op vakantie met kinderen

Op vakantie met kinderen De feestdagen zijn weer achter de rug en de koude en natte januari maand doet ons verlangen naar de zomervakantie. We hebben wel genoeg van het weer, helemaal omdat we niet kunnen spreken van een strenge...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.01.2012

Nieuw blog online!

Wintersport 2012 in Oostenrijk. De sneeuw van Oostenrijk domineert de alpen

Categorie: Nieuws
04.11.2011

Imagoschade voor Qantas?

Vandaag heeft een A380, de superjumbo jet, een noodlanding moeten maken in Dubai. Het toestel was opweg naar Londen.[meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Qantas vliegt weer!

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas is maandagmiddag (lokale tijd) weer begonnen met vliegen. [meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Vacatures

Er staan weer nieuwe vacatures online!

Categorie: Nieuws