Interne Navigation: Zum Inhalt dieser Seite. | Zur Hauptnavigation. | Zum Beginn dieser Seite.

Seitenanfang

Geld verdienen als water kan alleen als je niet te lui bent om de emmers te sjouwen

Inhalt:

Naam: Maldiven Hoofdstad: MalÚ Valuta: Rufiyaa Taal: Divehi Tijdsverschil: +5 (geen zomertijd)


Malediven:

De Maldiven (ook wel geschreven als Malediven) zijn een eilandengroep, die verdeeld wordt door de evenaar, bestaande uit 1190 koraaleilanden gegroepeerd in 26 atollen in de Indische Oceaan, 700 kilometer ten zuidwesten van India en 800 kilometer ten zuidwesten van Sri Lanka .

De eilanden liggen verspreid over een oppervlakte van circa 90.000 km▓, maar de totale landoppervlakte is slechts een kleine 298 km▓. Het grootste eiland is 5 km▓ groot en er zijn er maar negen die groter zijn dan 2 km▓. Er zijn 200 eilanden bewoond en nog eens 88 vormen toeristenoorden. De geschiedenis van de eerste bewoners is in nevelen gehuld, maar sommige archeologische vondsten wijzen er op dat de Maldiven al circa 5000 jaar bewoond zijn.

Andere bronnen beweren echter dat de kolonisatie van de Maldiven pas ongeveer 500 jaar vˇˇr Christus plaatsvond. Vanaf de eerste eeuw vˇˇr Christus was het boeddhistisch, maar in 1154 bekeerde de toenmalige koning zich tot de islam.

Het land is het grootste gedeelte van zijn geschiedenis onafhankelijk geweest, met uitzondering van slechts enkele korte perioden waarvan een 17-jarige Portugese overheersing in de 16e eeuw de langste is. Er regeerden in totaal 84 sultans. In 1887 kwamen de Maldiven onder Brits protectoraat.

De Britten bemoeiden zich echter niet met de binnenlandse politiek. Op 26 juli 1965 werden de Maldiven onafhankelijk, en in 1968 werd er voor een republiek gekozen. Sinds 1978 is Maumoom Abdul Gayoom de president, hij werd reeds vijf maal herkozen. De bevolking is nog altijd voor 100% moslim.
Op 26 december 2004 werden de Maldiven getroffen door de tsunami die het gevolg was van een aardbeving in de Indische Oceaan.

Door het gebrek aan een grote landmassa kon zich echter geen hoge vloedgolf opbouwen, waardoor het verwoestende effect minder was dan in landen op het continent of op veel grotere eilanden zoals het relatief nabijgelegen Sri Lanka. Hoewel de golven op de Maldiven niet hoger kwamen dan circa 1,5 meter, was dit - door de geringe hoogte van de eilanden - toch voldoende om zeer aanzienlijke schade aan te richten. Ongeveer 75 mensen kwamen om, 13 bewoonde eilanden en 29 toeristeneilanden werden compleet verwoest.
Aangezien de Maldiven ongeveer gelegen zijn op de evenaar, wordt het klimaat beheerst door de passaat winden.

Er heerst een tropisch klimaat met het hele jaar hoge temperaturen en veel zon. Het weer wordt grotendeels bepaald door 2 moessons per jaar die tevens de seizoenen aanduiden: de noordoost-moesson van november tot en met april en de zuidwest-moesson van mei tot en met oktober. De noordoost-moesson brengt een wat droge periode met weinig wind. De warmste maanden zijn maart en april.

Een periode van veertien dagen op de grens van april/mei met harde wind en regen kondigt het nieuwe seizoen aan. De natste maanden zijn ca. mei t/m okt., wanneer de zuidwest-moesson goed op gang is gekomen, en de maanden november en december In november draait de wind weer van (noord)west naar noord(oost). De gemiddelde dagtemperatuur is ongeveer 28░C. Gezien de ligging midden in de oceaan is er een hoge luchtvochtigheid (74% in het droge seizoen en 80% in het natte seizoen)

MalÚ is de hoofdstad van de republiek de Maldiven. Deze stad met in 2004 bijna 82.000 inwoners bevindt zich op het eiland MalÚ in de Kaafu Atol en beslaat nagenoeg het gehele eiland. De internationale luchthaven MalÚ International Airport ligt op het nabijgelegen eiland Hulhule. Een aantal praktische maatregelen is in werking gezet om ervoor te kunnen zorgen dat het kwetsbare milieu niet onder druk komt te staan.

Zo is de eerste stap gezet door zich uitsluitend op het duurdere marktsegment te richten. Hierdoor zijn er geen extreem grote hoeveelheden toeristen nodig om voldoende inkomsten te realiseren. De wateren rondom de Malediven herbergen een grote diversiteit aan leven, waaronder 22 soorten zeezoogdieren en de grootste roggensoort ter wereld, de manta rog. Deze grote variŰteit is een belangrijke attractie voor de talrijke duikers die de Malediven jaarlijks bezoeken.

Met name de haaien en roggen zijn voor velen een must om te zien en brengen jaarlijks miljoenen in het laatje. Echter, door intensieve visserij in de laatste decennia nam de kans op het zien van een haai enorm af. Berekeningen hebben aangetoond dat een levende haai, via toerisme, veel meer opbrengt dan een dode haai op de markten in het Verre Oosten.

Een greep uit de eilanden; Addoo Atol, Ari Atol, Baa Atol, Dhaalu Atol, Faafu Atol, Lhaviyani Atol, Meemu Atol, Noord-MalÚ Atol, Raa Atol, Rasdhoo Atol, Zuid-MalÚ Atol.

Vorige pagina

Nieuws

08.03.2013

Vertragingen en annuleringen Keulen/Bonn

Het veiligheidspersoneel van de luchthaven in Duitsland legt het werk weer neer. Het personeel eist een loonsverhoging van 30%. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd, op diverse luchthavens in Duitsland is het werk door het...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.04.2012

Vliegen met identiteitskaart

Wanneer heeft u een paspoort nodig en wanneer een identiteitskaart? Welke landen kun je bezoeken met een id-kaart?[meer...]

Categorie: Nieuws
27.01.2012

Op vakantie met kinderen

Op vakantie met kinderen De feestdagen zijn weer achter de rug en de koude en natte januari maand doet ons verlangen naar de zomervakantie. We hebben wel genoeg van het weer, helemaal omdat we niet kunnen spreken van een strenge...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.01.2012

Nieuw blog online!

Wintersport 2012 in Oostenrijk. De sneeuw van Oostenrijk domineert de alpen

Categorie: Nieuws
04.11.2011

Imagoschade voor Qantas?

Vandaag heeft een A380, de superjumbo jet, een noodlanding moeten maken in Dubai. Het toestel was opweg naar Londen.[meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Qantas vliegt weer!

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas is maandagmiddag (lokale tijd) weer begonnen met vliegen. [meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Vacatures

Er staan weer nieuwe vacatures online!

Categorie: Nieuws