Interne Navigation: Zum Inhalt dieser Seite. | Zur Hauptnavigation. | Zum Beginn dieser Seite.

Seitenanfang

Geld verdienen als water kan alleen als je niet te lui bent om de emmers te sjouwen

Inhalt:

Naam: Madagaskar Hoofdstad: Antananarivo Valuta: Ariary Taal: Frans & Plateaumalagasi Tijdsverschil: +3 (geen zomertijd)


Madagaskar:

Madgascar ligt in de Indische Oceaan voor de kust van Mozambique. Madagascar was oorspronkelijk een koninkrijk. Van 1896 tot en met 1960 was het een Franse kolonie. In 1960 werd Madagascar weer onafhankelijk.Het hoogste punt is de vulkaan Tsaratanana massief gelegen in het noordoosten van het eiland.

Madagascar heeft langs de kust een tropisch klimaat, in het binnenland een gematigd klimaat en het zuiden een droog klimaat. Madagascar wordt ook wel eens het land van de lemuren genoemd. Lemuren zijn een soort halfapen Deze boomacrobaten zijn in verschillende soorten en maten te bewonderen. Een aantal soorten zijn de Indri Indri, ringstaart, zwarte lemuren en grijze lemuren.

Deze 5 soorten zijn te vinden in het d’Andasibe-Mantadia National Park. De Baobab bomen zijn over het gehele eiland te vinden. De grootste Baobab boom is te vinden aan de westkust aan de Avenue des Baobab bij Morondava. De belangrijkste bezienswaardigheden van Madagascar zijn: Aniamazaotra Reservaat. Dit reservaat is onderdeel van het d’Andasibe Mantadia National Park. Hier zijn de grootste lemuren, de Indri Indri te vinden.

De hoofdstad Antanarivo heeft een centrale ligging op het eiland. Antanarivo betekent “stad van duizenden”. De stad is gelegen tussen 12 heuvels op het Hauts Plateaux. Antsiranan ligt op het noordpunt van Madagascar aan een schitterende baai op een klip aan een natuurlijke haven. Deze plaats is een goed uitgangspunt om het Tsingy (landkoraal) te bekijken. Dit bestaat alleen in Madagascar. 

Fianaransoa is gesticht in 1829 door Koningin Ranavalona en ligt in het hart van Madagascar’s meest vruchtbare landbouw gebieden. Dit gebied is bekend vanwege de thee en wijn. D’Isalo National Park ligt aan de zuid westkant in gebied van indrukwekkende gebergte van zandsteen wat wordt afgewisseld door grasvlaktes. Ranohira is het uitgangspunt voor het d’Isalo National Park. Lake Mantasoa is een kunstmatig aangelegde meer en is een goede plaats om te vissen of te zeilen.

Nosa Be is een strandbestemming en ligt ten westen van Madagascar. Hier zijn tevens kerrieplantages en rumdistilleerderijen te vinden. Ook kan men hier duiken en zijn er andere watersport mogelijkheden. Vanuit hier kan men ook naar de eilanden Nosy Komba en Nosy Mitsio. Vanuit Toloria kan men de migratie van de walvissen zien in de periode juli en augustus.

Ook kan men hier door het kanaal van Mozambique zwemmen. In het Peyreras reservaat zijn onder andere reptielen, insecten, kameleons, vlinders en krokodillen te bewonderen. Ambohimanga was de voormalige hoofdstad van Madagascar. Deze plaats wordt ook wel eens “de blauwe heuvel”of “mooie heuvel”genoemd. In Ifaty kan men onder begeleiding wandelen door het Reniala woud. In Morondava kan men wandelen door het Kirindy woud. In dit woud leven de Sifaka lemuren. 

Vorige pagina

Nieuws

08.03.2013

Vertragingen en annuleringen Keulen/Bonn

Het veiligheidspersoneel van de luchthaven in Duitsland legt het werk weer neer. Het personeel eist een loonsverhoging van 30%. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd, op diverse luchthavens in Duitsland is het werk door het...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.04.2012

Vliegen met identiteitskaart

Wanneer heeft u een paspoort nodig en wanneer een identiteitskaart? Welke landen kun je bezoeken met een id-kaart?[meer...]

Categorie: Nieuws
27.01.2012

Op vakantie met kinderen

Op vakantie met kinderen De feestdagen zijn weer achter de rug en de koude en natte januari maand doet ons verlangen naar de zomervakantie. We hebben wel genoeg van het weer, helemaal omdat we niet kunnen spreken van een strenge...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.01.2012

Nieuw blog online!

Wintersport 2012 in Oostenrijk. De sneeuw van Oostenrijk domineert de alpen

Categorie: Nieuws
04.11.2011

Imagoschade voor Qantas?

Vandaag heeft een A380, de superjumbo jet, een noodlanding moeten maken in Dubai. Het toestel was opweg naar Londen.[meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Qantas vliegt weer!

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas is maandagmiddag (lokale tijd) weer begonnen met vliegen. [meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Vacatures

Er staan weer nieuwe vacatures online!

Categorie: Nieuws