Interne Navigation: Zum Inhalt dieser Seite. | Zur Hauptnavigation. | Zum Beginn dieser Seite.

Seitenanfang

Geld verdienen als water kan alleen als je niet te lui bent om de emmers te sjouwen

Inhalt:

Naam: KaapverdiŽ Hoofdstad: Praia Valuta: Kaapverdische escudo Taal: Portugees Tijdsverschil: -1 (geen zomertijd)


KaapverdiŽ:

De archipel KaapverdiŽ ligt midden in de Atlantische Oceaan, tussen de 500 en 850km uit de kust van Senegal in West-Afrika. Het bestaat uit 10 eilanden en diverse kleine, onbeduidende rotsen in zee. Van de 10 eilanden zijn er 9 bewoond.

Er is een onderverdeling te maken qua ligging. De noordelijk gelegen, zgn. bovenwindse eilanden zijn Santo Ant„o, S„o Vicente, Santa Luzia, S„o Nicolau, Sal en Boavista. De zuidelijke benedenwindse eilanden zijn Brava, Fogo, Santiago en Maio. Tevens is er een onderverdeling te maken op landschappelijk vlak. De meest oostelijk gelegen eilanden zijn alle vrij vlak en kaal, terwijl de westelijke eilanden vnl. bergachtig en deels begroeid zijn. KaapverdiŽ behoort geografisch gezien tot Macronesia, samen met de Azoren en de Canarische Eilanden.

Het belangrijkste eiland is Santiago, met de hoofdstad Praia. Toeristisch gezien is het eiland Sal het meest ontwikkeld. Het eiland Santiago is het grootste eiland met een oppervlakte van 990km≤. Het kleinste, bewoonde eiland is Brava met een oppervlakte van ca. 65km≤. De Kaapverdische Eilanden liggen in de Atlantische Oceaan ter hoogte van de Sahelzone in Afrika. De harde wind die op de eilanden waait komt gedurende een groot deel van het jaar uit de Sahara en is kurkdroog.

In de zomermaanden komt de wind uit het zuidwesten. De meeste regen valt in augustus en september, maar de regenval is niet gegarandeerd. Het kan zijn dat alle regen op slechts 1 dag valt. Soms regent het jaren niet. De eilanden liggen net iets te noordelijk voor gegarandeerde regentijden. Alle eilanden hebben te maken met een groot gebrek aan regen, vaak krijgen alleen de hoogste toppen enige neerslag van betekenis.

De temperatuur is het hele jaar door vrij constant en schommelt tussen de 22 en de 27įC. Op de bergtoppen kan het uiteraard flink koeler zijn. Het eiland Sal heeft bij de plaats Santa Maria, zijn lange, fraaie zandstranden. Bezienswaardigheden op het eiland Sal zijn Pedra de Lume, een vulkanische krater op zeeniveau waarin zoutpannen liggen.

De zoutpannen worden vandaag de dag nauwelijks meer gebruikt maar men kan via een tunnel in de kraterwand afdalen en de zoutpannen bezoeken. Boottocht naar het eiland Boavista met fraaie witte zandstranden. Diepzeevissen. Langs het strand van Santa Maria zijn de wind- en kite-surfmogelijkheden uitstekend.

Santiago is een bergachtig eiland. Er zijn in feite 2 bergketens die het landschap bepalen, namelijk de Serra do Pico do Antůnio (hoogte 1392m) en de Serra da Malagueta. In het zuiden en op diverse plaatsen langs de kust zijn vlakkere delen waar vnl. kleinschalige bananen- en kokosplantages zijn. De kustlijn is erg grillig en rotsachtig. Slechts op een aantal plaatsen (bijvoorbeeld in Praia en Tarrafal) zijn zandstranden.

De hoofdstad Praia met levendig, hogergelegen centrum. Cidade Velha, de oude, door Portugezen gestichte hoofdstad van KaapverdiŽ. Assomada met de kleur- en geurrijke Afrikaanse markt (2x per week). Tarrafal met een van de mooiste stranden van Santiago. Diverse wandeltochten door de bergen. Bezoek aan het vulkanische eiland Fogo met de hoogste berg van KaapverdiŽ. Vanuit Praia worden verbindingen onderhouden met de eilanden Maio, Fogo, Brava, Boavista, Sal en S„o Vicente. S„o Vicente maakt deel uit van de bovenwindse eilanden, oftewel de Barlavento. Het ligt tussen de eilanden Santo Ant„o en S„o Nicolau, in het noordwestelijke deel van de archipel.

Vorige pagina

Nieuws

08.03.2013

Vertragingen en annuleringen Keulen/Bonn

Het veiligheidspersoneel van de luchthaven in Duitsland legt het werk weer neer. Het personeel eist een loonsverhoging van 30%. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd, op diverse luchthavens in Duitsland is het werk door het...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.04.2012

Vliegen met identiteitskaart

Wanneer heeft u een paspoort nodig en wanneer een identiteitskaart? Welke landen kun je bezoeken met een id-kaart?[meer...]

Categorie: Nieuws
27.01.2012

Op vakantie met kinderen

Op vakantie met kinderen De feestdagen zijn weer achter de rug en de koude en natte januari maand doet ons verlangen naar de zomervakantie. We hebben wel genoeg van het weer, helemaal omdat we niet kunnen spreken van een strenge...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.01.2012

Nieuw blog online!

Wintersport 2012 in Oostenrijk. De sneeuw van Oostenrijk domineert de alpen

Categorie: Nieuws
04.11.2011

Imagoschade voor Qantas?

Vandaag heeft een A380, de superjumbo jet, een noodlanding moeten maken in Dubai. Het toestel was opweg naar Londen.[meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Qantas vliegt weer!

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas is maandagmiddag (lokale tijd) weer begonnen met vliegen. [meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Vacatures

Er staan weer nieuwe vacatures online!

Categorie: Nieuws