Interne Navigation: Zum Inhalt dieser Seite. | Zur Hauptnavigation. | Zum Beginn dieser Seite.

Seitenanfang

Geld verdienen als water kan alleen als je niet te lui bent om de emmers te sjouwen

Inhalt:

Naam: ItaliŽ Hoofdstad: Rome Valuta: Euro Taal: Italiaans Tijdsverschil: +1


ItaliŽ:

ItaliŽ ligt in het zuiden van Europa. Het grenst in het noorden aan Zwitserland en Oostenrijk, in het oosten aan SloveniŽ en de Adriatische Zee, in het zuiden aan de Ionische Zee en de Middellandse Zee en in het westen aan de Tyrrheense Zee, de Ligurische Zee en de Middellandse Zee. In het noordwesten grenst het aan Frankrijk.

De hoofdstad van ItaliŽ is Rome. ItaliŽ heeft over het algemeen een Middellands Zeeklimaat. ItaliŽ is een land met een lange geschiedenis welke teruggaat tot voor de oudheid. De Romeinse kunst is gebaseerd op de Griekse en Etruskische kunst met een eigen interpretatie. In 476 na Christus komt het West Romeinse Rijk ten val en wordt het onderdeel van het Byzantijnse Rijk. Het zijn met name de bouwwerken uit deze vroege periode veel toeristen trekken. In de 14e en 15e heerst er grote welvaart in vooral Toscane en VenetiŽ.

In deze periode ontstonden de kunststeden Florence, Siena, Pisa en Lucca. De ruggengraat van ItaliŽ wordt gevormd door de Alpen en Dolomieten. De belangrijkste laagvlakte in het noorden is het stoomgebied van de Po. De westelijke kust van ItaliŽ is minder bergachtig, Toscane is heuvelachtig en Rome en Napels liggen in laagvlakten. Het klimaat in het noorden is een hooggebergteklimaat.

De hele Italiaanse kust heeft een Middellandse Zeeklimaat.In het noordwesten van ItaliŽ ligt het berggebied van Valle díOasta en Piemonte, Bekende plaatsen zijn Aosta, Courmayeur, Cervinia Breuil en Sestriere. In het noorden ligt het berggebied Alto Adige. Hier liggen de wintersportplaatsen Cortina DíAmpezzo en San Martino di Castrozza.

In ItaliŽ zijn ook diverse meren te vinden zoals Lago di Comi, Lago di Maggiori, Lago du Lugano en Lago di Garda. De laagvlakte ten zuiden van de bergen en meren wordt Lombardije genoemd. De belangrijkste steden zijn Milaan (gotische Dom, operatheater Scala en veel winkels), en Verona, de stad van Romeo en Julia, Turijn (autofabrieken).

De Italiaanse Riviera wordt tegen de gure winden beschermd door de bergen. Ten westen van Genua ligt de Riviera di Ponente wordt ook wel de bloemenriviera genoemd. Het is hier heuvelachtig en groen. Belangrijke steden zijn Ventimiglia, San Remo, Bussana (grotten), Genua (havenplaats), Pievo di Teco ( middeleeuws plaatsje), Alassio (badplaats), Via Aurelia (oudste weg van Italie), Portofino, Sestri Levante en Lavagna.

De bergen achter de Toscaanse Riviera liggen meer landinwaarts waardoor er bredere stranden zijn. Bekende badplaatsen zijn Viareggio, Marina di Massa en Marina di Pitrisante. Bezienswaardigheden in Toscane zijn: Carrara (marmergroeven), havenstad Livorno, kunstad Florence, middeleeuwse stad Siena en de scheve toren van Pisa.

Rome is gelegen aan de rivier de Tiber en is volgens de legende gesticht in 753 voor Christus door Romulus en Remus. Bezienswaardigheden in Rome zijn: Forum Romanum, Colosseum, de tempel Pantheon, Engelburcht (mausoleum van keizer Hadrianus), Piazza Navona, Trevifontein en de Spaanse Trappen. Vanuit Rome kan met ook een excursie maken naar Vaticaanstad. Dit is de residentie van de Paus. De Sint Pieter Kerk met de koepel van de Sixtijnse kapel die beschilderd is door Michelangelo is zeker de moeite waard. Vanuit Civitavecchia vertrekken ferryboten naar SardiniŽ.

Napels is met zijn nauwe straatjes, steegjes en trapjes een typische Zuid Italiaanse stad. In het nationaal archeologisch museum liggen de vondsten van de opgravingen in Pompei en Herculaneum. In de Golf van Napels liggen de eilanden Capri en Ischia. Bezienswaardig op Capri is Grotto Azzuro en op Ischia zijn veel thermale bronnen te vinden. De plaats Sorrento is een badplaats temidden van citroenplantages aan de Golf van Napels.

De Adriatische Kust loopt van Triest via Rimini tot aan Brindisi. Het eiland SiciliŽ ligt in de Middellandse Zee ten zuidwesten van Italie. Op het eiland zijn veel overblijfselen te vinden van het Grieks Romeinse tijd maar ook van de Phoeniciers, Arabieren, Noormannen en Spanjaarden. De hoofdstad van SiciliŽ is Palermo. Het eiland SardiniŽ is in tegenstelling tot SiciliŽ vrij rustig. De kust bij Olbia wordt ook Costa Smeralda genoemd.  

Vorige pagina

Nieuws

08.03.2013

Vertragingen en annuleringen Keulen/Bonn

Het veiligheidspersoneel van de luchthaven in Duitsland legt het werk weer neer. Het personeel eist een loonsverhoging van 30%. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd, op diverse luchthavens in Duitsland is het werk door het...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.04.2012

Vliegen met identiteitskaart

Wanneer heeft u een paspoort nodig en wanneer een identiteitskaart? Welke landen kun je bezoeken met een id-kaart?[meer...]

Categorie: Nieuws
27.01.2012

Op vakantie met kinderen

Op vakantie met kinderen De feestdagen zijn weer achter de rug en de koude en natte januari maand doet ons verlangen naar de zomervakantie. We hebben wel genoeg van het weer, helemaal omdat we niet kunnen spreken van een strenge...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.01.2012

Nieuw blog online!

Wintersport 2012 in Oostenrijk. De sneeuw van Oostenrijk domineert de alpen

Categorie: Nieuws
04.11.2011

Imagoschade voor Qantas?

Vandaag heeft een A380, de superjumbo jet, een noodlanding moeten maken in Dubai. Het toestel was opweg naar Londen.[meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Qantas vliegt weer!

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas is maandagmiddag (lokale tijd) weer begonnen met vliegen. [meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Vacatures

Er staan weer nieuwe vacatures online!

Categorie: Nieuws