Interne Navigation: Zum Inhalt dieser Seite. | Zur Hauptnavigation. | Zum Beginn dieser Seite.

Seitenanfang

Geld verdienen als water kan alleen als je niet te lui bent om de emmers te sjouwen

Inhalt:

Naam: Filipijnen Hoofdstad: Manilla Valuta: Filipijnse peso Taal: Filipijns & Engels Tijdsverschil: +8 (geen zomertijd)


Filipijnen:

De Filippijnen is een republiek in Zuidoost-Azië. De archipel bestaat uit 7107 eilanden, waarvan de grootste twee Luzon en Mindanao zijn. De daartussen gelegen eilanden in het centrale deel van de eilandengroep worden gezamenlijk aangeduid als de 'Visaya-eilanden'.

De geschiedenis van de Filippijnen wordt gekenmerkt door jarenlange overheersing door andere volkeren waaronder de Spaanse Overheersing in 1521 en de Amerikaanse overheersing in 1898. De Filippijnen verklaarde zich op 12 juni 1898 onafhankelijk na meer dan 300 jaar Spaanse overheersing, maar werden pas op 4 juli 1946, na bijna 50 jaar Amerikaanse overheersing, als zodanig erkend.

De Filippijnen dankt haar naam aan Ruy López de Villalobos die de eilandengroep noemde naar de toenmalige kroonprins van Spanje Filips II tijdens zijn mislukte expeditie in 1543. Grote delen van het Filippijnse landschap hebben een bergachtig karakter. De hoogste berg bevindt zich in Mindanao, is de 2955 meter hoge Mount Apo. De Filippijnen hebben een tropisch klimaat. Relatief veel regen valt er in de periode juni-oktober. De minste neerslag valt in de periode februari-april. De Filippijnse eilandengroep is rijk aan natuurschoon. Er is sprake van een grote verscheidenheid aan biotopen.

Zo vind je op de Filippijnen ruige vulkanische bergtoppen met hoogten tussen tweeduizend en drieduizend meter. Ook zijn er tropische regenwouden, intrigerende mangrovebossen en moerassen, steile klifkusten, heerlijke zonnige zandstranden en kleurrijke koraalriffen. Door de betrekkelijk geïsoleerde positie van de eilanden ontwikkelden zich talloze endemische soorten. Dit zijn soorten die uitsluitend op de Filippijnen en nergens anders voorkomen.

Er zijn bijvoorbeeld talrijke unieke Filippijnse soorten planten, insecten, vissen en vogels. Een voorbeeld hiervan is de  Filippijnse Arend. In de hoofdstad Manilla zijn de volgende bezienswaardigheden: de oude stadskern Intramuros met stadswallen en koloniale gebouwen, het aangrenzende Rizal Park met Japanse en Chinese tuinen, Chinatown, het Malacañang Palace, de wijk Makati met moderne warenhuizen, talrijke restaurants en discotheken en het openluchtmuseum Nayong Pilipino. Rijstterrassen zijn te vinden op het eiland Luzon bij Banaue en Batad (Ifugao Province) en in de omgeving van Bontoc (Mountain Province).

Het eiland Palawan is voor bekend vanwege de natuur. Bezienswaardigheden zijn: het St. Paul Subterranean National Park met oerwouden, fraai kustlandschap en een boeiende onderaardse rivier, Honda Bay een wijde baai met idyllische eilandjes en de kliffen van El Nido. De Filippijnen zijn zeer geschikt om te eilandhoppen.

Zowel per vliegtuig als per boot zijn er talloze mogelijkheden. Bij het plaatsje Pagsanjan, zuidelijk van Manilla, kan men in een houten kano een tocht maken over een rivier met stroomversnellingen. De rivier stroomt door een nauwe kloof met loodrechte rotswanden die weelderig begroeid zijn met tropische vegetatie.

Aan het eind van de kloof bevindt zich een dertig meter hoge waterval. Vooral de tocht stroomafwaarts shooting the rapids is een aanrader. Hanengevechten vormen waarschijnlijk het belangrijkste volksvermaak op de Filippijnen. De twee vogels, waar de sporen zijn versterkt met vlijmscherpe mesjes of ijzeren pennen, vechten door tot een van hen dood neervalt. 

Vorige pagina

Nieuws

08.03.2013

Vertragingen en annuleringen Keulen/Bonn

Het veiligheidspersoneel van de luchthaven in Duitsland legt het werk weer neer. Het personeel eist een loonsverhoging van 30%. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd, op diverse luchthavens in Duitsland is het werk door het...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.04.2012

Vliegen met identiteitskaart

Wanneer heeft u een paspoort nodig en wanneer een identiteitskaart? Welke landen kun je bezoeken met een id-kaart?[meer...]

Categorie: Nieuws
27.01.2012

Op vakantie met kinderen

Op vakantie met kinderen De feestdagen zijn weer achter de rug en de koude en natte januari maand doet ons verlangen naar de zomervakantie. We hebben wel genoeg van het weer, helemaal omdat we niet kunnen spreken van een strenge...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.01.2012

Nieuw blog online!

Wintersport 2012 in Oostenrijk. De sneeuw van Oostenrijk domineert de alpen

Categorie: Nieuws
04.11.2011

Imagoschade voor Qantas?

Vandaag heeft een A380, de superjumbo jet, een noodlanding moeten maken in Dubai. Het toestel was opweg naar Londen.[meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Qantas vliegt weer!

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas is maandagmiddag (lokale tijd) weer begonnen met vliegen. [meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Vacatures

Er staan weer nieuwe vacatures online!

Categorie: Nieuws