Interne Navigation: Zum Inhalt dieser Seite. | Zur Hauptnavigation. | Zum Beginn dieser Seite.

Seitenanfang

Geld verdienen als water kan alleen als je niet te lui bent om de emmers te sjouwen

Inhalt:

Naam: Duitsland Hoofdstad: Berlijn Valuta: Euro Taal: Duits Tijdsverschil: +1


Duitsland:

Duitsland is centraal gelegen in Europa, ten oosten van Nederland. BelgiŽ en Frankrijk zijn de grenslanden in het zuidwesten. In het zuiden grenst Duitsland aan Oostenrijk, Zwitserland en TsjechiŽ. In het noorden grenst Duitsland nog aan Denemarken en Polen ligt aan de oostzijde. Op het einde van de 19e, begin 20e eeuw laaiden de internationale spanningen zeer hoog op, wat uiteindelijk resulteerde in de Eerste Wereldoorlog.

Nadat het Duitse Rijk in 1918 gecapituleerd had, werd het gedwongen tot afstand van een aantal gebieden. De sociale onrust en de economische crisis maakten de weg vrij voor de overname van het land door de nationaal-socialisten onder leiding van de Oostenrijker Hitler.

De door het Duitse Rijk begonnen Tweede Wereldoorlog leidde in 1945 tot de bezetting van het land door de geallieerde Russische, Britse, Amerikaanse en Franse strijdkrachten. In 1949 werden in de geallieerde bezettingszones twee Duitse staten opgericht: de Bondsrepubliek Duitsland (BRD), die de Britse, Amerikaanse en Franse zone omvatte en de Duitse Democratische Republiek (DDR) in het door de Sovjet-Unie bezette deel.

De Bondsrepubliek Duitsland werd gevormd naar het democratische Westen; de regeringszetel en tevens de hoofdstad van de Bondsrepubliek Duitsland, was Bonn. De DDR, met als hoofdstad Oost-Berlijn sloot zich aan bij het socialistische en communistische Oostblok, onder leiding van de Sovjet-Unie. De Berlijnse Muur scheidde vanaf 13 augustus 1961 Berlijn in oost en west en werd symbool voor de verdeelde natie. De val van het communistische blok en het einde van de Koude Oorlog betekenden ook de val van de Muur, de opening van de grenzen tussen de twee Duitslanden en uiteindelijk de hereniging in 1990.

Berlijn werd de hoofdstad van Duitsland. Berlijn is ťťn van de groenste steden van Europa: 18% van Berlijn bestaat uit natuur en parken en 7% uit meren, rivieren en kanalen. De stad ligt aan de rivier de Spree. Berlijn telt vele bezienswaardigheden zoals; het Altes Stadthaus, Bahnhof Berlin Zoologischer Garten, de Berlijnse Muur, Berliner Dom, de Bondskanselarij, de Botanischer Garten Berlin, de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, Tierpark Friedrichsfelde, het Holocaustmonument, Kreuzberg, het Olympisch stadion, de Rijksdag en  Slot Charlottenburg.

Verder beschikt Berlijn over diverse straten, pleinen en musea. De belangrijkste toeristische gebieden in Duitsland zijn het Zwarte Woud en Beieren. Het zwarte woud is gelegen in het uiterste zuidoosten van Duitsland, bij de grens met Frankrijk en Zwitserland. Het gebied kenmerkt zich door fraaie, dichtbeboste bergen met toppen tot ongeveer 1400 meter. Grote, aansluitende skigebieden zijn er nauwelijks.

Door de vrij lage ligging is er slechts een geringe sneeuwzekerheid. De Beierse Alpen zijn gelegen in het uiterste zuiden van Duitsland, tegen de Oostenrijkse grens, ten zuiden van MŁnchen. Het Beierse Woud ligt in het zuidoosten van Duitsland, op de grens met TsjechiŽ. De Beierse Alpen strekt zich langs de Oostenrijkse grens naar het oosten uit. Het grootste skigebied is Garmisch-Partenkirchen.

Het skigebied van het Beierse Woud kenmerkt zich door glooiende, deels beboste bergen tot ca. 1400m hoogte. Het enige skigebied van betekenis is Bayerisch Eisenstein. Bijna alle plaatsen hebben een skischool. De langlaufgebieden zijn in Duitsland uitgestrekter dan de alpineskigebieden. In het Beierse Woud zijn zeer uitgestrekte langlaufgebieden met ongeveer 150 kilometer loipen.

Hoewel de gebieden door de geringe hoogte niet sneeuwzeker zijn, blijven de in de dichte bossen gelegen loipen relatief lang begaanbaar. In Beieren is een echte biercultuur. Het uitgaansleven speelt zich hier voornamelijk af in cafťs en restaurants. In de restaurants overheerst de vrij zware "gutbŁrgerliche" Duitse keuken.  

Vorige pagina

Nieuws

08.03.2013

Vertragingen en annuleringen Keulen/Bonn

Het veiligheidspersoneel van de luchthaven in Duitsland legt het werk weer neer. Het personeel eist een loonsverhoging van 30%. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd, op diverse luchthavens in Duitsland is het werk door het...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.04.2012

Vliegen met identiteitskaart

Wanneer heeft u een paspoort nodig en wanneer een identiteitskaart? Welke landen kun je bezoeken met een id-kaart?[meer...]

Categorie: Nieuws
27.01.2012

Op vakantie met kinderen

Op vakantie met kinderen De feestdagen zijn weer achter de rug en de koude en natte januari maand doet ons verlangen naar de zomervakantie. We hebben wel genoeg van het weer, helemaal omdat we niet kunnen spreken van een strenge...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.01.2012

Nieuw blog online!

Wintersport 2012 in Oostenrijk. De sneeuw van Oostenrijk domineert de alpen

Categorie: Nieuws
04.11.2011

Imagoschade voor Qantas?

Vandaag heeft een A380, de superjumbo jet, een noodlanding moeten maken in Dubai. Het toestel was opweg naar Londen.[meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Qantas vliegt weer!

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas is maandagmiddag (lokale tijd) weer begonnen met vliegen. [meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Vacatures

Er staan weer nieuwe vacatures online!

Categorie: Nieuws