Interne Navigation: Zum Inhalt dieser Seite. | Zur Hauptnavigation. | Zum Beginn dieser Seite.

Seitenanfang

Geld verdienen als water kan alleen als je niet te lui bent om de emmers te sjouwen

Inhalt:

Naam: Dubai Hoofdstad: Dubai Valuta: Dirham Taal: Arabisch Tijdsverschil: +4 (geen zomertijd)


Dubai:

Dubai hoort bij de Verenigde Arabische Emiraten (afgekort de V.A.E.) en grenst aan Oman, Saoudi Arabie en de Golf van Oman. De V.A.E. bestaan uit diverse sjeikdommen. De V.A.E. worden gevormd door zeven sjeikdommen; Dubai, Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Umm Al-Qaiwan, Fujairah en ras Al-Khaimah.

Van oorsprong waren het zeven zelfstandige staatjes, in 1971 besloten de staatjes hun krachten samen te bundelen en zo ontstond de V.A.E. De hoofdstad is Abu Dhabi welke samen met Dubai tot rijkste emiraten behoort.

Dubai is meer een handelsstad dan een oliestad. De stad heeft een ongekende rijkdom en luxe. De stad wordt doorsneden door de Creek, een stroom die zijn oorsprong heeft in de Golf. Aan de noordkant bevindt zich het nieuwe Dubai en aan de zuidzijde vindt men het oude Dubai. Dit wordt ook wel Bur Dubai genoemd. In dit gedeelte zijn traditionele koopmanshuizen met windtorens, de Jumeirah Moskee, het 150 jaar oude fort Al Fahidi en moderne paleizen te bezichtigen.

Het museum omvat het fort en de ondergrondse New Exhibition Halls en herbergt culturele, traditionele en historische objecten. Het Al-Fahidi Fort werd rond 1787 gebouwd om de stad tegen buitenlandse invasies te beschermen. Het eenvoudige fort heeft dienstgedaan als paleis, legerplaats en gevangenis en is gebouwd van rechthoekige blokken zeerots.

Op drie hoeken staan enorme torens en alle gebouwen komen uit op de binnenplaats. De indrukwekkende hoofdpoort is van teakhout en heeft stalen scharnieren. Het fort is het oudste gebouw van Dubai. Op de binnenplaats staat een model van een traditioneel Arabisch huis met een windtoren. Verder liggen er enkele modellen van schepen en antieke boten voor de visvangst, het parelduiken en verre zeereizen. De bron en watertank zorgden voor de watervoorziening van het fort. De binnenplaats is een oase van rust in het jachtige Dubai. 

Dubai is vooral gericht op toerisme. Dubai heeft veel plannen voor de ontwikkeling van dit emiraat, zoals de bouw van palmeiland, wereldkaart, een hotel onder water, Dubailand met de City of Wonders en de bouw van een toren die in hoogte alle bouwwerken ter wereld moet gaan overtreffen. Behalve winkelen en luieren op de mooie zandstranden kan men nog veel meer doen in Dubai. Enkele mogelijkheden: rit per 4WD door en over de prachtige zandduinen, zandskieen, kamelen-of paardenrace bijwonen, golfen, dhowcruise over de rivier de Creek, excursie naar de overige Emiraten, specerijen- en goud souks. 

Vorige pagina

Nieuws

08.03.2013

Vertragingen en annuleringen Keulen/Bonn

Het veiligheidspersoneel van de luchthaven in Duitsland legt het werk weer neer. Het personeel eist een loonsverhoging van 30%. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd, op diverse luchthavens in Duitsland is het werk door het...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.04.2012

Vliegen met identiteitskaart

Wanneer heeft u een paspoort nodig en wanneer een identiteitskaart? Welke landen kun je bezoeken met een id-kaart?[meer...]

Categorie: Nieuws
27.01.2012

Op vakantie met kinderen

Op vakantie met kinderen De feestdagen zijn weer achter de rug en de koude en natte januari maand doet ons verlangen naar de zomervakantie. We hebben wel genoeg van het weer, helemaal omdat we niet kunnen spreken van een strenge...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.01.2012

Nieuw blog online!

Wintersport 2012 in Oostenrijk. De sneeuw van Oostenrijk domineert de alpen

Categorie: Nieuws
04.11.2011

Imagoschade voor Qantas?

Vandaag heeft een A380, de superjumbo jet, een noodlanding moeten maken in Dubai. Het toestel was opweg naar Londen.[meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Qantas vliegt weer!

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas is maandagmiddag (lokale tijd) weer begonnen met vliegen. [meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Vacatures

Er staan weer nieuwe vacatures online!

Categorie: Nieuws