Interne Navigation: Zum Inhalt dieser Seite. | Zur Hauptnavigation. | Zum Beginn dieser Seite.

Seitenanfang

Geld verdienen als water kan alleen als je niet te lui bent om de emmers te sjouwen

Inhalt:

Naam: Cook Eilanden Hoofdstad: Avarua Valuta: Cookeilanden dollar Inwoners: 21.923 Taal: Engels & Rarotongaans Tijdsverschil: -10 (geen zomertijd)


Cook eilanden:

De Cook Islands is een eilandengroep gelegen in de Grote Oceaan. De Cook Islands bestaan uit 15 eilanden welk zijn onder verdeeld in Zuidelijke Cook Islands  en Noordelijke Cook Islands.

De Zuidelijke eilanden zijn: Aitutaki - Atiu - Mangaia - Manuae (onbewoond) - Mauke - Mitiaro - Palmerstoneiland - Rarotonga (hoofdeiland) - Takutea (onbewoond).
En de Noordelijke Cook eilanden  zijn: Manihiki - Nassau - Penrhyn Island - Pukapuka - Rakahanga - Suwarrow (onbewoond).  De Zuidelijke Cook Islands liggen hoger en zijn jonger dan de Noordelijke eilanden.

De Noordelijke eilanden zijn allemaal atollen. De Cook Islands zijn sinds de 6e eeuw bewoont door de Polynesiërs. Deze bewoners zijn nauw verbonden met de Maori’s (oorspronkelijke bewoners van Nieuw Zeeland). De Cook Islands zijn genoemd naar de ontdekkingsreiziger James Cook.

James Cook bezocht de Cook Islands in 1771 en 1771 en gaf de eilanden de naam Hervey Islands. De Russen gaven eilanden, ter ere van Cook, in 1880 de naam Cook Islands. De Cook Islands hebben sinds 1965 een zelf bestuur. Het hoogste punt van de Cook eilanden is de berg 'Te Manga' (652 meter) op het hoofdeiland Rarotonga.

De hoofdstad van de Cook Islands is Avura. Avura ligt aan de noordkust op het vulkanische eiland Rarotonga. De inwoners leven vooral van toerisme, handel, visserij en landbouw. Rarotonga wordt omringd door een indrukwekkend koraalrif.

Het eiland Aitutaki is bekend vanwege zijn prachtige lagune en er wordt gezegd dat het, het mooiste eiland van de South Pacific is. Het zand wordt gekleurd door al het koraal. In een van de hoeken van de Lagune ligt One Foot eiland. Atiu is een vulkanisch eiland dat wordt omringd door een 6 meter hoge koraalrif. I

n het centrum staat een 70 meter hoge heuvel met een platte top. Bezienswaardig op het eiland zijn de Copekka grotten welke in het zuidoosten van Atiu in de jungle liggen. Op het eiland Mangaia komt slechts 1 zoogdier voor, de Tongavleerhond (soort vleermuis). Het eiland Mauke is vlak met een centrale heuvel welke ongeveer 30 meter boven zee niveau ligt.

Mauke wordt omringd door een barrièrerif. Het eiland Manuae is een onbewoond atol eiland. Het eiland bevindt zich op de top van een 4000 meter hoge vulkaan die onder zee niveau ligt. Het eiland is een natuurpark en een belangrijke broedplaats voor zeevogels en zeeschildpadden. In de kustwateren bij Manuae wemelt het van de vissen.

Het eiland Manuae zijn in feite 2 eilanden welke worden gescheiden door een lagune. De lagune is ondiep en heeft grote zandbanken die door het water verschuiven.

Het eiland Takutea is onbewoond eiland is zeer moeilijk bereikbaar. Het is alleen te bereiken via de noordwestelijke hoek van het eiland. Takutea is begroeid met kokospalmen en is momenteel een natuurreservaat. Veel vogels zoals sterns, de Red Tailed Tropic Bird, de Red Footed Boobie en de Kota, gebruiken dit eiland als broedplaats.

De kokoscrab leeft ook op dit eiland. Het vulkanische eiland Mitiaro is qua grootte het vierde eiland van het archipel. Het eiland wordt omringd door een koraalrif welke tussen de 6 en 9 meter hoog is. Het centrum is vlak en heeft 3 zoetwatermeren die met elkaar verbonden zijn. In deze meren leven paling, tilapia en brasem.

Het Palmerstoneiland is een ring van koraal om een lagune. Het hoogste punt op dit eiland is slechts 6 meter. Het noordelijke Cook Island Suwarrow is een onbewoond atol. Suwarrow ligt op ongeveer 1300 kilometer van de Evenaar. Het eiland is vernoemd naar de ontdekker de Russische generaal Alexander Vasilyevich Suvorov. In 1942 deed een orkaan 16 van 22 eilanden van deze atol onder water verdwijnen.

Het eiland Manihiki is een prachtig atol dat vooral bekend is vanwege de parelkwekerijen. Het eiland Penrhyn is een enorm grote atol dat weinig bezocht wordt door toeristen.

Het eiland Pukapuka is het meest afgelegen atol van de Cook Islands. Pukapuka bestaat uit 3 eilandjes welke met een rif met elkaar verbonden zijn. Het eiland Rakahanga is een atol en het zustereiland van Manihiki.

Rakahanga bestaat uit 2 hoofdeilanden en zeven eilandjes in en lagune. In de lagune leeft de kokoscrab. Ook deze atol is omring door een rif waar de zeeschildpadden leven. Dit eiland is alleen per boot vanaf Manihiki te bereiken.

Het eiland Nassau is vlak, zanderig en wordt omring door een rif. Dit eiland is te bereiken vanaf het eiland Pukapuka. Nassau wordt omschreven als de Garden of Eden.  

Vorige pagina

Nieuws

08.03.2013

Vertragingen en annuleringen Keulen/Bonn

Het veiligheidspersoneel van de luchthaven in Duitsland legt het werk weer neer. Het personeel eist een loonsverhoging van 30%. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd, op diverse luchthavens in Duitsland is het werk door het...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.04.2012

Vliegen met identiteitskaart

Wanneer heeft u een paspoort nodig en wanneer een identiteitskaart? Welke landen kun je bezoeken met een id-kaart?[meer...]

Categorie: Nieuws
27.01.2012

Op vakantie met kinderen

Op vakantie met kinderen De feestdagen zijn weer achter de rug en de koude en natte januari maand doet ons verlangen naar de zomervakantie. We hebben wel genoeg van het weer, helemaal omdat we niet kunnen spreken van een strenge...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.01.2012

Nieuw blog online!

Wintersport 2012 in Oostenrijk. De sneeuw van Oostenrijk domineert de alpen

Categorie: Nieuws
04.11.2011

Imagoschade voor Qantas?

Vandaag heeft een A380, de superjumbo jet, een noodlanding moeten maken in Dubai. Het toestel was opweg naar Londen.[meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Qantas vliegt weer!

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas is maandagmiddag (lokale tijd) weer begonnen met vliegen. [meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Vacatures

Er staan weer nieuwe vacatures online!

Categorie: Nieuws