Interne Navigation: Zum Inhalt dieser Seite. | Zur Hauptnavigation. | Zum Beginn dieser Seite.

Seitenanfang

Geld verdienen als water kan alleen als je niet te lui bent om de emmers te sjouwen

Inhalt:

Naam: Cayman eilanden Hoofdstad: Georgetown Valuta: Kaaimaneilandse dollar Taal: Engels Tijdsverschil: -5 (geen zomertijd)


Cayman eilanden:

De Cayman Islands liggen in de Caribische Zee ten zuiden van Cuba. Cayman Island is vooral bekend als belastingparadijs. De Cayman Islands zijn ontdekt door Columbus in 1503. In 1586 kwam de eerste Engelsman, Francis Drake aan land, hij gaf deze eilanden de naam Cayman Islands.

Cayman of Caymanas betekent krokodillen. Een leuk detail is dat de Cayman Island eigenlijk bergtoppen zijn van een bergketen. De bergen liggen onder water. Vroeger hoorde de Cayman Islands bij Jamaica, toen Jamaica in 1962 onafhankelijk werd, werden de Cayman Islands lid van een Brits overzees territorium.

De Cayman islands bestaat uit 3 eilanden, Grand Cayman, Little Cayman en Cayman Brac. Alle drie de eilanden zijn vlak en grote delen zijn moerasgebieden. Het klimaat op de Cayman Islands is tropisch, het regenseizoen is van mei t/m oktober. De regenbuien duren meestal nooit lang.  Island hoppen is alleen mogelijk per vliegtuig.

De beste manier op het eiland te leren kennen is per auto, fiets of scooter. Hou er rekening mee dat ze op de Cayman Islands net zoals in Engeland aan de linkerkant rijden. Er zijn hier ruim voldoende duiklocaties. De vissen die men tegenkomt zijn onder andere koraalvissen, dolfijnen, tamme pijlstaartroggen (Bij Stingray City, voeren is mogelijk), tarpons, grunts en uiteraard koraalriffen. Een mooie zonsondergang is te zien bij Seven Mile Beach. De hoofdstad van Cayman Islands is George Town.

Bezienswaardigheden zijn onder andere de Botanisch tuin Queen Elisabeth II, vele soorten orchideeŽn en de bijna uitgestorven blauwe leguaan. Wandelen over de Mastic Trail (mangrovemoerassen) En de schildpaddenfokkerij. Bijzonder in deze stad zijn de houten huizen. Een van de mooiste en bekendste is Old Court House.

Van het Grand Old House is een restaurant gemaakt. Vanaf Grand Old House is het mogelijk om te wandelen naar Smith Cove. Hier zijn twee kleine standen waar het mogelijk is om te gaan snorkelen. Twee musea die een bezoek waard zijn is het National Museum en het Cayman Maritime Treasure Museum.

In het laatste genoemde museum liggen wrakstukken van het Spaanse galjoen Nuestra Senora. De bijnaam van Little Cayman en Cayman is Sister Islands, deze twee eilanden liggen op ongeveer 150 kilometer afstand van Grand Cayman. De afstand tussen Little Cayman en Cayman Brac is ongeveer 11 kilometer. Bij Little Cayman is de duiklocatie Bloody Bay Wall, hier kan men duiken naar koraalriffen en sponsen.

Bij Bloody Wall bevindt zich tevens een lood rechte wand en wordt de zee 6000 meter dieper. Op Little Cayman bevindt zicht het natuurreservaat Booby Pond Nature waar onder de fregatvogel leeft. De beste stranden zijn te vinden bij Point of Sand en Owen Bay. Op het eiland Cayman Brac is een papegaaienreservaat te vinden. Tevens heeft dit eiland een prachtige flora en fauna. Cayman Brac heeft een 50 meter hoge klif waarvan men een mooi uitzicht heeft.

De kust heeft diverse witte zandstranden die over het algemeen zeer rustig zijn. Ook zijn hier grotten te vinden, de legende zegt dat de piraten deze vroeger gebruikte als geheime bewaarplaats voor hun buit. Op alle eilanden leven leguanen. Op Grand Cayman leeft de bedreigde leguaan Grand, er zijn er nog maar 150. Voor dit soort is een broedprogramma opgezet. Island Hoppen is mogelijk per vliegtuig of per boot. 

Vorige pagina

Nieuws

08.03.2013

Vertragingen en annuleringen Keulen/Bonn

Het veiligheidspersoneel van de luchthaven in Duitsland legt het werk weer neer. Het personeel eist een loonsverhoging van 30%. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd, op diverse luchthavens in Duitsland is het werk door het...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.04.2012

Vliegen met identiteitskaart

Wanneer heeft u een paspoort nodig en wanneer een identiteitskaart? Welke landen kun je bezoeken met een id-kaart?[meer...]

Categorie: Nieuws
27.01.2012

Op vakantie met kinderen

Op vakantie met kinderen De feestdagen zijn weer achter de rug en de koude en natte januari maand doet ons verlangen naar de zomervakantie. We hebben wel genoeg van het weer, helemaal omdat we niet kunnen spreken van een strenge...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.01.2012

Nieuw blog online!

Wintersport 2012 in Oostenrijk. De sneeuw van Oostenrijk domineert de alpen

Categorie: Nieuws
04.11.2011

Imagoschade voor Qantas?

Vandaag heeft een A380, de superjumbo jet, een noodlanding moeten maken in Dubai. Het toestel was opweg naar Londen.[meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Qantas vliegt weer!

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas is maandagmiddag (lokale tijd) weer begonnen met vliegen. [meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Vacatures

Er staan weer nieuwe vacatures online!

Categorie: Nieuws