Interne Navigation: Zum Inhalt dieser Seite. | Zur Hauptnavigation. | Zum Beginn dieser Seite.

Seitenanfang

Geld verdienen als water kan alleen als je niet te lui bent om de emmers te sjouwen

Inhalt:

Naam: BraziliŽ Hoofdstad: Brasilia Valuta: Real Taal: Portugees Tijdsverschil: -2 tot -5


BraziliŽ:

BraziliŽ ligt in Zuid Amerika en grenst aan Venezuela, Guyana, Suriname, Frans Guyana, Uruguay, ArgentiniŽ, Paraguay, Bolivia, Peru, Colombia en de Atlantische Oceaan. Duizenden jaren geleden voor Christus leefden er vele indianenstammen in het Amazone gebied. In 1500 werd BraziliŽ ontdekt door de Portugezen, zij zijn in die tijd begonnen met het opzetten van suikerrietplantages waarvoor slaven werden ingezet. Door ziektes en slavernij zijn er veel indianen gestorven.

De Portugezen besloten toen om slaven uit Afrika over te brengen. De Portugezen bleven aan de macht tot 1890, hierna werd BraziliŽ een republiek en werd de slavernij afgeschaft. BraziliŽ heeft twee seizoenen, de zomerperiode van december tot februari en is vochtig en heet en de winterperiode is minder heet en vochtig. BraziliŽ beslaat het grootste deel van Zuid Amerika.

Langs de Atlantische kust liggen de hoogste bergtoppen. De hoogste berg ligt in het noorden van BraziliŽ, La Neblina met een hoogte van 3100 meter. In het noorden ligt het Hoogland van Guyana, de kuststrook met aangrenzend berggebied, het plateau van Mato Grosso en het Amazone bekken.

De Amazone slingert over een afstand van ongeveer 6500 kilometer door BraziliŽ en mondt uit in de Atlantische Oceaan. Het noorden van BraziliŽ is het land van de Amazone. De Amazone bevat de helft van de oppervlakte van BraziliŽ en is tevens het grootste zoetwaterreservoir in de wereld. Wanneer men het oerwoud wil bezoeken is een georganiseerde excursie aan te raden. In de stad Manaus worden diverse jungle excursies aangeboden zoals naar Amazone Monkey Jungle. Dit is een ecologisch park waar apen worden voorbereid op een Ďnieuwí leven in de jungle.

Voor wie indianendorpen wil zien moet wat veder het land in. Een indianendorp welke men kan bezoeken is Tefť. Het noordoosten van BraziliŽ is een gebied met mooie stranden waaronder Recife met het boa Viagem strand, koloniale erfenissen en nationale parken. Recife heeft een oud centrum met oude barok kerken en kloosters. De bijnaam voor deze stad is VenetiŽ van BraziliŽ.

Recife bestaat uit 3 eilanden welke worden verbonden met talloze bruggen. De historische steden in dit gedeelte van BraziliŽ zijn Salvador, S„o Luis, Olinda, Alc‚ntara en LenÁois. Het oude centrum van Salvador staat op de werelderfgoedlijst. Overal staan gekleurde gebouwen en kerken uit de 17e en 18e eeuw. De badplaatsen in dit gedeelte zijn Bahia, Paraiba en CearŠ.

Het zuidoosten is het economische hart van BraziliŽ. Het is zuidoosten van BraziliŽ is bergachtig en populair door de vele klimroutes. De vroegere hoofdstad van BraziliŽ, Rio de Janeiro is de stad van beroemde stranden zoals Copacabana en Ipanema en van het carnaval. Behalve de stranden kan men ook naar de Suikerbroodberg, Corcovad met het immens grote Christus beeld, musea, nationale park Tijuca of de baai van Guanabara.

Ten zuiden van Rio de Janeiro ligt de staat Minas Gerias. In dit gedeelte liggen de mooiste historische steden zoals S„o Jo„o del Rei, Diamanta en Ouro PrÍto. In de plaats Ouro PrÍto staan kerken, mansions en fonteinen in barokstijl. Verder naar het zuiden ligt S„o Paulo, een wereldstad met fraaie stranden aan de kust. Het zuiden van BraziliŽ wordt gevormd door het Hoogland van BraziliŽ. Ook liggen de pampaís in het zuiden. Een tip voor dit gedeelte is de treinreis van Curitiba naar ParanaguŠ, de IguaÁu watervallen en de nationale parken.

De IguaÁu watervallen zijn de breedste ter wereld. De rivieren IguaÁu en ParanŠ komen hier samen. De watervallen zijn maximaal 90 meter hoog, 3 kilometer breed en er zijn in totaal 275 watervallen. De rivieren vormen een natuurlijke grens met ArgentiniŽ en Paraguay. De hoogste waterval is Garganta do Diabo vertaald Ďde Duivelskeelí. Deze waterval is het beste te bezichtigen vanuit ArgentiniŽ. I

n het westen van BraziliŽ ligt de hoofdstad Brasilia, deze stad is in de jaren zestig vanuit het niets opgebouwd. Vanuit Brasilia kan men naar de nationale parken Pantanal, Mato Grosso en Mato Groso do sul. De bezienswaardigheden in Brasilia zijn de kerk van Do Bosco, kathedraal en het plein van de Drie Machten.

De Pantanal is een moerasachtig gebied dat zich uitstrekt over het grensgebied van BraziliŽ, Bolivia en Paraguay. Het Amazone gebied wordt gekenmerkt door een open landschap. Dieren die in de Pantanal leven zijn jabiru (soort ooievaar), jacarť (krokodil) en het grootste knaagdier van de wereld de capibara. Het is mogelijk om tochten te maken per boot, te paard of te voet. Het is tevens mogelijk om op piranhaís te vissen in de Pantanal. BraziliŽ heeft in totaal 350 beschermde natuurgebieden.  

Vorige pagina

Nieuws

08.03.2013

Vertragingen en annuleringen Keulen/Bonn

Het veiligheidspersoneel van de luchthaven in Duitsland legt het werk weer neer. Het personeel eist een loonsverhoging van 30%. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd, op diverse luchthavens in Duitsland is het werk door het...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.04.2012

Vliegen met identiteitskaart

Wanneer heeft u een paspoort nodig en wanneer een identiteitskaart? Welke landen kun je bezoeken met een id-kaart?[meer...]

Categorie: Nieuws
27.01.2012

Op vakantie met kinderen

Op vakantie met kinderen De feestdagen zijn weer achter de rug en de koude en natte januari maand doet ons verlangen naar de zomervakantie. We hebben wel genoeg van het weer, helemaal omdat we niet kunnen spreken van een strenge...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.01.2012

Nieuw blog online!

Wintersport 2012 in Oostenrijk. De sneeuw van Oostenrijk domineert de alpen

Categorie: Nieuws
04.11.2011

Imagoschade voor Qantas?

Vandaag heeft een A380, de superjumbo jet, een noodlanding moeten maken in Dubai. Het toestel was opweg naar Londen.[meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Qantas vliegt weer!

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas is maandagmiddag (lokale tijd) weer begonnen met vliegen. [meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Vacatures

Er staan weer nieuwe vacatures online!

Categorie: Nieuws