Interne Navigation: Zum Inhalt dieser Seite. | Zur Hauptnavigation. | Zum Beginn dieser Seite.

Seitenanfang

Geld verdienen als water kan alleen als je niet te lui bent om de emmers te sjouwen

Inhalt:

Naam: Botswana Hoofdstad: Gaborone Valuta: Pula Taal: Engels Tijdsverschil: +2 (geen zomertijd)


Botswana:

Botswana ligt in het zuiden van Afrika en grenst aan Angola, Zimbabwe, Zuid Afrika en Namibië. In Botswana leven verschillende bevolkingsgroepen, de belangrijkste zijn de Tswana en de Kalanga. Botswana was vroeger een kolonie van Engeland en is sinds 1966 onafhankelijk.

Na de onafhankelijkheid heeft Botswana veel economische steun gehad van buurland Zuid Afrika. Tegenwoordig heeft Botswana dit niet meer nodig door export van diamanten is de economie nu sterk. Ook is Botswana een geschikte bestemming voor safari en kampeertochten. Botswana ligt op een vlakte die gemiddeld 1000 meter hoog is. De Kalahari woestijn beslaat ongeveer 4/5 deel van Botswana.

In het zuiden heeft de woestijn zandduinen maar de woestijn is grotendeels begroeid met savannebegroeiing van stuiken en grassen. Het regenseizoen in Botswana valt in de zomermaanden en is van december tot en met april. De winter in Botswana is van april tot en met september. Botswana staat niet bekend om zijn boeiende steden.

De hoofdstad van Botswana is Gaborone en is naar zeggen de duurste stad van Afrika. Het plaatsje Francistown was oorspronkelijk een goudmijnstadje. In de plaats Serowe, staat op de Thtaganyana heuvel ruines van een 11e eeuwse stad en een koninklijke begraafplaats. In het regenseizoen zijn de parken in Botswana lastig bereikbaar wanneer men met de huurauto wil reizen. Dit geldt vooral voor het nationale park Chobe. Dit park is dan het beste per vliegtuig bereikbaar.

Het enige park wat nooit per auto bereikbaar is het Ovakavango Park deze is alleen per vliegtuig of per boot bereikbaar. De nationale parken van Botswana zijn: Chobe National Park, dit park is een beschermd natuurgebied en is 11.700km² groot. Het mooiste stuk is het gebied bij Kasane langs de Chobe rivier. Deze rivier is de drinkplaats van de wilde dieren en de kuddes olifanten. Dit gebeurt vooral in het droge seizoen. Het is tevens de natuurlijke grens met Namibië.

In het Chobe National Park lopen de meeste wilde dieren rond van Botswana. Het landschap is savanne en wordt afgewisseld met bossen. Het zuidelijk deel van Chobe wordt Savuti genoemd. In dit gedeelte leven troepen leeuwen die rivaliseren met de hyena troepen. Savuti ligt ongeveer op 2 uur rijden van Zimbabwe en Zambia. Het is mogelijk om vanaf dit punt naar de Victoria Watervallen te reizen.

Het Makgdikgadi Game Reserve ligt ten zuidoosten van de stad Maun. Het is een vlakte die eens in de zoveel tijd door de zware regenval grotendeels onder water komt te staan. Door deze regenval gaan honderdduizenden flamingo´s broeden. Ook leven hier kuddes zebra´s, springbokken en gemsen. Ook zijn in dit park rotstekeningen te vinden van de eerste bewoners van Botswana. Het Moremi Game reserve is nu een reservaat. Het is in dit park verboden om op wild te jagen. In een natuurreservaat mag wel beperkt aan veeteelt worden gedaan, dit is niet mogelijk in een nationaal park.

Het Moremi Game Reserve ligt in het oostelijk deel van de Okavango Delta en wordt gekenmerkt door dichte begroeiing van acacia´s. Het wild in het Moremi Game Reserve is gevarieerd en talrijk. In dit gebied is het landschap variërend van savanne en moeras tot dichte wouden. Hier leven vele antilopensoorten, giraffen, buffels, zebra´s, olifanten, leeuwen, cheeta´s, hyena´s en het bedreigde wild dogs. De beste tijd voor vogelliefhebbers om de moerasgebieden te bezoeken is tussen mei en augustus.

Het Okavango Delta ligt ten noordwesten van de plaats Maun. De Okavango rivier stroomt vanaf het Angolese hoogland via het noorden van Namibië naar de vlakten van noord Botswana. De bijnaam van deze rivier is ´de rivier die nooit de zee vind´. Het water loopt hier het Kalahari woestijn in en vormt de grootste inlandige delta van de wereld. De delta is één van de laatste ongerepte natuurgebied. De regering wil graag een deel van het water van het Okavango Delta gebruiken voor steden, landbouw, veeteelt en de naburige diamantmijn. De mogelijkheid bestaat dat wanneer dit gebeurd het funest kan zijn voor het ecosysteem. De regering heeft de plannen nu uitgesteld en gaat verder studeren naar milieu effecten. Deze delta is een labyrint van duizenden kleine en grote stromen en kreken, die kleine eilandjes omringen.

Het Okavango Delta is ongeveer 15.000km² groot. Het Okavango Delta bestaat uit grote gebieden met papyrusriet, lage vlakke eilandjes, heldere waterwegen en palmen. Ook is Okavango Delta rijk aan dieren zoals de Sitatunga en Leche antilope, ibis vogel of de maribou vogel.

Vorige pagina

Nieuws

08.03.2013

Vertragingen en annuleringen Keulen/Bonn

Het veiligheidspersoneel van de luchthaven in Duitsland legt het werk weer neer. Het personeel eist een loonsverhoging van 30%. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd, op diverse luchthavens in Duitsland is het werk door het...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.04.2012

Vliegen met identiteitskaart

Wanneer heeft u een paspoort nodig en wanneer een identiteitskaart? Welke landen kun je bezoeken met een id-kaart?[meer...]

Categorie: Nieuws
27.01.2012

Op vakantie met kinderen

Op vakantie met kinderen De feestdagen zijn weer achter de rug en de koude en natte januari maand doet ons verlangen naar de zomervakantie. We hebben wel genoeg van het weer, helemaal omdat we niet kunnen spreken van een strenge...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.01.2012

Nieuw blog online!

Wintersport 2012 in Oostenrijk. De sneeuw van Oostenrijk domineert de alpen

Categorie: Nieuws
04.11.2011

Imagoschade voor Qantas?

Vandaag heeft een A380, de superjumbo jet, een noodlanding moeten maken in Dubai. Het toestel was opweg naar Londen.[meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Qantas vliegt weer!

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas is maandagmiddag (lokale tijd) weer begonnen met vliegen. [meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Vacatures

Er staan weer nieuwe vacatures online!

Categorie: Nieuws