Interne Navigation: Zum Inhalt dieser Seite. | Zur Hauptnavigation. | Zum Beginn dieser Seite.

Seitenanfang

Geld verdienen als water kan alleen als je niet te lui bent om de emmers te sjouwen

Inhalt:

Naam: Barbados Hoofdstad: Bridgetown Valuta: Barbadiaanse dollar Taal: Engels Tijdsverschil: -4 (geen zomertijd)


Barbados:

Barbados behoort tot de Bovenwindse Eilanden van de kleine Antillen. Barbados is het meest oostelijk gelegen eiland in het Caribisch gebied, aan de westkust grenzend aan de Caribische Zee en aan de oostkust grenzend aan de Atlantische Oceaan. Barbados is ontstaan uit een koraalrif dat boven de zeespiegel is komen te liggen en is afgestorven. Hierdoor zijn op enkele plaatsen druipsteengrotten gevormd en is de bodem op sommige plaatsen erg kwetsbaar.

De oorspronkelijk bewoners van Barbados waren de Arowakken indianen. Deze stam leeft nu alleen nog in Suriname. In 1627 kwamen de Britten naar Barbados. Op 16 april 1816 begon de zwaarste slavenopstand van Barbados. De slavernij is in 1838 afgeschaft.

Barbados maakt deel uit van het Britse Gemenebest en werd onafhankelijk in 1966. Bijna de helft van de bevolking woont aan de westkust of in en rondom de hoofdstad Bridgetown. Vanaf hier strekt bebouwing zich langs de kust uit, in noordelijke richting tot Speightstown en in zuidelijke richting tot Oistins. Landinwaarts en richting de oostkust is de bebouwing zeer verspreid. Hier zijn voornamelijk suikerrietvelden en landbouwgronden te vinden.

De oostkust is heuvelachtig met als hoogste punt de Mount Hillaby (hoogte 340meter). Aan de westkust zijn witte zandstranden die zowel uitgestrekt kunnen zijn, als klein en aan rotsachtige baaitjes kunnen liggen. Vooral in het hoogseizoen is deze kust vrij groen, met tropische bloemen en planten. De noordoostkust van Barbados is rotsachtig en de zee is hier ruiger, het zuidoostelijk deel is rustiger en bezit tevens enkele fraaie zandstranden, waaronder het Crane Beach-strand. Barbados heeft een tropisch klimaat met weinig temperatuurverschillen gedurende het gehele jaar. Er waait een constante zeebries vanuit het noordoosten. Wat door het, het hele jaar door aangenaam is.

Het regenseizoen van Barbados is van juni tot en met november. Bij de stranden Hasting Rocks-strand en Amaryllis Beach-strand, het Rockley-strand in het Carlisle Bay-strand liggen golfbrekers voor de kust waardoor de branding minder sterk wordt. Aan de west- en zuidkust van Barbados zijn witte zandstranden met palmbomen en andere tropische begroeiing. Aan de oostkust van Barbados zijn de stranden rotsachtiger en door de sterke branding en stroming is het vaak niet mogelijk om hier te zwemmen. Aan de noordkust van Barbados is vrijwel geen strand, de kust bestaat hier uit hoge, steile rotsen. Voor de duikliefhebbers is Barbados een goede bestemming. Er zijn koraalriffen, scheepswrakken en een mooi onderwater leven. Tevens zijn hier blue holes te vinden, dit zijn diepe holtes in ondiep water.

De hoofdstad van Barbados is de havenstad Bridgetown. Op Barbados zijn ook plantages en koloniale plantagehuizen te bewonderen. Barbados heeft een Botanisch tuin, Andromeda Botanic Garden, (in de plaats Bathsheba) gelegen aan de oostkust. Door het midden van de tuin loopt beek en die vormt weer vijvers en watervallen. In deze tuin zijn meer dan 600 boomsoorten te vinden. Wat ook een bezoek waar is, is het Graem Hall Nature Sanctuary. Dit is een natuurpark met een moeras en veel flora en fauna.  

Vorige pagina

Nieuws

08.03.2013

Vertragingen en annuleringen Keulen/Bonn

Het veiligheidspersoneel van de luchthaven in Duitsland legt het werk weer neer. Het personeel eist een loonsverhoging van 30%. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd, op diverse luchthavens in Duitsland is het werk door het...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.04.2012

Vliegen met identiteitskaart

Wanneer heeft u een paspoort nodig en wanneer een identiteitskaart? Welke landen kun je bezoeken met een id-kaart?[meer...]

Categorie: Nieuws
27.01.2012

Op vakantie met kinderen

Op vakantie met kinderen De feestdagen zijn weer achter de rug en de koude en natte januari maand doet ons verlangen naar de zomervakantie. We hebben wel genoeg van het weer, helemaal omdat we niet kunnen spreken van een strenge...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.01.2012

Nieuw blog online!

Wintersport 2012 in Oostenrijk. De sneeuw van Oostenrijk domineert de alpen

Categorie: Nieuws
04.11.2011

Imagoschade voor Qantas?

Vandaag heeft een A380, de superjumbo jet, een noodlanding moeten maken in Dubai. Het toestel was opweg naar Londen.[meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Qantas vliegt weer!

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas is maandagmiddag (lokale tijd) weer begonnen met vliegen. [meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Vacatures

Er staan weer nieuwe vacatures online!

Categorie: Nieuws