Interne Navigation: Zum Inhalt dieser Seite. | Zur Hauptnavigation. | Zum Beginn dieser Seite.

Seitenanfang

Geld verdienen als water kan alleen als je niet te lui bent om de emmers te sjouwen

Inhalt:

Naam: Bahrein Hoofdstad: Manamah Valuta: Bahreinse dinar Taal: Arabisch Tijdsverschil: +3 (geen zomertijd)


Bahrein:

Bahrein is een eilandstaat wat gelegen is in de Perzische Golf en de Golf van Bahrein tussen Saoudi Arabie en Qatar. Door de ligging van Bahrein heeft dit land zowel een economische als een financiële positie binnen de oliewereld. Bahrein betekent twee zeeën en werd in 1971 onafhankelijk van het Verenigde Koninkrijk.

Bahrein heeft een warm en vochtig klimaat met een gemiddelde temperatuur van 29 graden. In de zomer is het klimaat onaangenaam vanwege de zandstormen en de hete zomerwinden. De meeste regen valt tussen december en april. In de overige periodes valt er praktisch geen regen. Bahrein bestaat uit een groep van in totaal 33 eilanden. Bahrein is het grootste eiland en wordt door dammen verbonden met de luchthaven op het eiland Muharraq en met het eiland Sitra waar een industrieel terrein ligt.

In het noorden en noordwesten van Bahrein zijn zoetwaterbronnen te vinden. Mede dankzij deze bronnen zijn er vruchtbare landbouwgebieden. Het hoogste punt van Bahrein is Jebel ad Dukhan welke 134 meter hoog is. Deze berg liggen in het midden op het eiland van Bahrein. Rond deze berg zijn de meeste oliebronnen te vinden. De natuurlijke stranden zijn niet aan te bevelen omdat het water niet schoon is vanwege het zeer ondiepe water.

Het onderwaterleven bestaat vooral uit schildpadden, roggen, walvishaaien, maar ook zeeslangen, kwallen en schorpioenvissen. Er zijn wel aangelegde stranden welke eigendom zijn van hotels en privé clubs. Het beste strand van Bahrein is het Al Jazayir. Bahrein heeft een brug verbinding met Saoudi Arabie genaamd de Koning Fahd Causeway gebouwd in 1986. De hoofdstad van Bahrein gelegen in het noordoosten is Manamah en is gelegen aan de Perzische Golf. In Manamah bevindt zich de universiteit van Bahrein.

De economie van Manamah is gericht op aardolie, olieraffinage, visserij en parelduiken. Andere belangrijke steden in Bahrein zijn Muharraq, Rifa’a, Jidhafs, Sitra, Awali, en Isa Town. Tussen de eilanden kun je per boot reizen. Bahrein is ook bekend vanwege de Formule 1 races. Deze worden gehouden op het Sakhir circuit. Dit circuit is geopend sinds 2004 en ontworpen door Hermann Tilke. Het circuit ligt ongeveer 35 kilometer van Manamah. Een historische plek in Bahrein is de tell Qal’at al Bahrein, sinds 2005 staat deze plek op de werelderfgoedlijst. De eerste vondsten dateren uit 2300 voor Christus.

Een tell is een kunstmatige heuvel ontstaan door de eeuwen heen van menselijke bebouwing. Op het puin van oude gebouwen werden er weer nieuwe gebouwd. De heuvel in Bahrein is ongeveer 300 bij 600 meter groot. Deze tell is in de zestiende eeuw verlaten door de mensen. In de zestiende eeuw werd deze tell bezet door Portugezen die daar een fort bouwde. De naam Qal’at betekent fort. Andere bezienswaardigheden zijn de Barbar Tempel daterend uit 2000 -3000 voor Christus, museum over parelduiken, het Arad fort uit de 16e eeuw en de moskee Al Khamis. Ook is het mogelijk om een diverse soukhs te bezoeken. 

Vorige pagina

Nieuws

08.03.2013

Vertragingen en annuleringen Keulen/Bonn

Het veiligheidspersoneel van de luchthaven in Duitsland legt het werk weer neer. Het personeel eist een loonsverhoging van 30%. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd, op diverse luchthavens in Duitsland is het werk door het...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.04.2012

Vliegen met identiteitskaart

Wanneer heeft u een paspoort nodig en wanneer een identiteitskaart? Welke landen kun je bezoeken met een id-kaart?[meer...]

Categorie: Nieuws
27.01.2012

Op vakantie met kinderen

Op vakantie met kinderen De feestdagen zijn weer achter de rug en de koude en natte januari maand doet ons verlangen naar de zomervakantie. We hebben wel genoeg van het weer, helemaal omdat we niet kunnen spreken van een strenge...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.01.2012

Nieuw blog online!

Wintersport 2012 in Oostenrijk. De sneeuw van Oostenrijk domineert de alpen

Categorie: Nieuws
04.11.2011

Imagoschade voor Qantas?

Vandaag heeft een A380, de superjumbo jet, een noodlanding moeten maken in Dubai. Het toestel was opweg naar Londen.[meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Qantas vliegt weer!

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas is maandagmiddag (lokale tijd) weer begonnen met vliegen. [meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Vacatures

Er staan weer nieuwe vacatures online!

Categorie: Nieuws