Interne Navigation: Zum Inhalt dieser Seite. | Zur Hauptnavigation. | Zum Beginn dieser Seite.

Seitenanfang

Geld verdienen als water kan alleen als je niet te lui bent om de emmers te sjouwen

Inhalt:

Naam: Aruba Hoofdstad: Oranjestad Valuta: Arubaanse florin Taal: Nederlands & Papiaments Tijdsverschil: -4 (geen zomertijd)


Aruba:

Aruba is gelegen in de Caribische Zee, op ongeveer 20 kilometer van de noordkust van Venezuela. Aruba ligt 65 kilometer ten westen van Curaçao. Aruba is het meest westelijk gelegen eiland van de Kleine Antillen. Vlak in het noordwestelijke en zuidelijke deel en heuvelachtig in het centrale deel, met de Jamanota (hoogte 189 meter) en de Arikok (hoogte 188 meter) als hoogste toppen.

Aruba is schaars begroeid en alleen grote zuilcactussen, aloë's, struikgewas en lage boomsoorten, waaronder de bekende, scheefgroeiende divi-divi bomen, kunnen op de droge, rotsachtige grond overleven. Het noordelijke en noordoostelijke deel van Aruba zijn kaal en de kust is hier ruig, met diepe kloven en inhammen tussen steil uit zee oprijzende rotsen. De inhammen zijn echter moeilijk te bereiken en de zee is zo woest, dat zwemmen met wordt afgeraden.

De noordwestelijke kustlijn is vriendelijker en is in feite Aruba's grootste attractie: fraaie witte zandstranden met palmbomen van onder andere Eagle Beach en Palm Beach. Aruba is dan ook een echte duikbestemming. De zee is bekend om de helderheid en de mooie blauwgroene kleur. Ook in het zuiden zijn enkele fraaie baaitjes met zandstranden, maar de idyllische schoonheid wordt hier grotendeels teniet gedaan door de olieraffinaderijen van San Nicolas. Hoewel de wereld onder de waterspiegel niet zo mooi is als die van Bonaire, valt er toch veel te zien.

Met een beetje geluk zijn in de Arubaanse kustwateren schildpadden, mantaroggen en gevlekte adelaarsroggen te zien, evenals barracuda's en zeepaardjes. De meeste duikplaatsen van Aruba liggen aan de windvrije westkust, terwijl aan de ruwere noordkust fascinerende hersen- en sterkoralen van gigantische afmetingen te vinden zijn. Vanwege de kwetsbaarheid van koralen is het van groot belang dat duikers en snorkelaars voorzichtigheid betrachten. Verstoring en beschadiging van koralen kan afsterving van het rif veroorzaken, waarmee ook de vissen en zeedieren verdwijnen die voor hun bestaan van de koraalriffen afhankelijk zijn.

De zuidkust is voornamelijk vlak en rotsachtig, met ervoor een reeks onbewoonde eilandjes. Ondanks Aruba's geringe omvang is er een grote verscheidenheid van planten en dieren te vinden. Het bekendste natuurgebied is het Parke Nacional Arikok. In dit grillige rotsachtige gebied met vele cactussen komen meerdere hagedissensoorten voor, evenals de opvallende West-Indische parkiet. De giftige Cascabel, of Aruba ratelslang, en de Shoco, de Arubaanse holenuil, zijn soorten die niet buiten Aruba voorkomen. In het park zijn veel paden nog steeds privé-gebied, beschikbaar gesteld door landeigenaren. Het is belangrijk dat bezoekers dit respecteren, opdat latere bezoekers niet de toegang ontzegd wordt als gevolg van misdragingen van hun voorgangers.

Voor vogelliefhebbers zijn de Bubali-plas en Seroe Colorado interessant. De Bubali-plas heeft zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste broed- en foerageergebieden van de Antillen. Hier zijn veel van de ongeveer 174 vogelsoorten die op Aruba voorkomen te zien. Op de eilandjes voor de kust bij Seroe Colorado bevinden zich grote kolonies sterns. De hoofdstad van Aruba is Oranjestad, deze stad is gebouwd rond Fort Zoutman wat in 1796 is gebouwd. Oranjestad is een sfeervolle en kleurrijke hoofdstad van Aruba.

In en om het toeristische centrum zijn een kleine jachthaven en verzorgde en kleurrijke bebouwing. De bebouwing is deels "typisch" Hollands, met trap- en klokgevels. Oranjestad wordt veel aangedaan door cruiseschepen. 

Vorige pagina

Nieuws

08.03.2013

Vertragingen en annuleringen Keulen/Bonn

Het veiligheidspersoneel van de luchthaven in Duitsland legt het werk weer neer. Het personeel eist een loonsverhoging van 30%. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd, op diverse luchthavens in Duitsland is het werk door het...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.04.2012

Vliegen met identiteitskaart

Wanneer heeft u een paspoort nodig en wanneer een identiteitskaart? Welke landen kun je bezoeken met een id-kaart?[meer...]

Categorie: Nieuws
27.01.2012

Op vakantie met kinderen

Op vakantie met kinderen De feestdagen zijn weer achter de rug en de koude en natte januari maand doet ons verlangen naar de zomervakantie. We hebben wel genoeg van het weer, helemaal omdat we niet kunnen spreken van een strenge...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.01.2012

Nieuw blog online!

Wintersport 2012 in Oostenrijk. De sneeuw van Oostenrijk domineert de alpen

Categorie: Nieuws
04.11.2011

Imagoschade voor Qantas?

Vandaag heeft een A380, de superjumbo jet, een noodlanding moeten maken in Dubai. Het toestel was opweg naar Londen.[meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Qantas vliegt weer!

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas is maandagmiddag (lokale tijd) weer begonnen met vliegen. [meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Vacatures

Er staan weer nieuwe vacatures online!

Categorie: Nieuws