Interne Navigation: Zum Inhalt dieser Seite. | Zur Hauptnavigation. | Zum Beginn dieser Seite.

Seitenanfang

Geld verdienen als water kan alleen als je niet te lui bent om de emmers te sjouwen

Inhalt:

Naam: ArmeniŽ Hoofdstad: Jerevan Valuta: Dram Taal: Armeens Tijdsverschil: +4


ArmeniŽ:

ArmeniŽ ligt in het zuidwesten van AziŽ. De buurlanden van ArmeniŽ zijn in het westen Turkije, in het noorden GeorgiŽ, in het oosten Azerbeidjaan en in het zuiden Iran. ArmeniŽ is een van de weinige landen wat niet aan zee ligt. ArmeniŽ heeft veel bergen, bossen, meer dan 200 rivieren zoals de Araks, Debed en de Hrazdan en ongeveer 100 meren.

Het grootste meer is het Sevanmeer. Het Sevanmeer ligt 1900 meter boven de zeespiegel. Vanuit de plaats Sevan is het mogelijk om de heuvel op te klimmen, eenmaal boven is er een mooi uitzicht over het meer. De hoogste berg in ArmeniŽ is de Aragats, met een hoogte van 4095 meter.

ArmeniŽ heeft over het algemeen een landklimaat met warme zomers en koude winters. In het zuiden is er een subtropisch klimaat wat betekent dat het in het in de winter zelfs aangenaam is. In de 19e eeuw kwam een groot deel van ArmeniŽ onder bestuur van het Russische rijk. Na de eerste Wereld Oorlog maakte ArmeniŽ samen met GeorgiŽ en Azerbeidzjan deel uit van Kaukasische Federatie. Deze 3 landen waren van 1918 tot 1920 onafhankelijk. In 1920 werd ArmeniŽ veroverd door het Rode Leger en zo kwam ArmeniŽ onder het Russische bewind te staan. Dit duurde tot 1991 in dat jaar is ArmeniŽ onafhankelijk geworden van Rusland.

De hoofdstad van ArmeniŽ is Jerevan, ongeveer 2800 jaar geleden gesticht en is daarmee een van de oudste steden ter wereld. Helaas is daar niet veel van terug te vinden. Dit omdat deze stad in het Russische tijdperk is herbouwd. Bij de Erebuni ruines is nog wel te zien hoe Jerevan er vroeger uit zag. Deze ruines liggen aan de rand van de stad. Op de Malatia heuvel voor bij de Hrazdan rivier is een gedenkteken gebouwd ter nagedachtenis aan de Turkse genocide in 1915.

Er is ook een operahuis te vinden in Jerevan, welke een architectuurprijs heeft gewonnen. Het operahuis bestaat uit 2 gebouwen; een muziektheater en een gebouw voor de opera en dans. Er worden regelmatig optredens gehouden. Wat ook een bezoek waard is het Armeens Historisch museum. Dit museum heeft enkele objecten vanaf de 7e eeuw en tableaus die verhalen verteld over het leven van de ArmeniŽrs. Ook zijn er archeologische vondsten te vinden.

Ongeveer 40 kilometer ten zuidoosten van Jerevan ligt het klooster van Geghard. Dit complex ligt in een mooi landschap voor de ingang van de Boven Azatvallei. Op het complex staan verschillende kerken en graven, de meeste zijn uit het steen gehakt. Zowel de vallei als het klooster staan op het werelderfgoed lijst. Het Arat vallei wat ten zuiden van Jerevan ligt is een vruchtbare vallei waar de meeste landbouwproducten vandaan komen zoals katoen, rijst, fruit en tabak. In de plaats Echmiatsin is de eerste legale christelijke kerk ter wereld te vinden. Deze kathedraal stamt uit de 4e eeuw.

Vijf kilometer van Echmiatsin liggen de ruines van Zvartnots. De ruines zijn van een kathedraal welke in de 7e eeuw zijn gebouwd. De tweede stad van ArmeniŽ is Guyumri, in deze stad zijn vijf kerken en een Russische kapel te vinden. Een van de belangrijkste kerken is de Sourb Amenaprkich. Helaas is deze kerk in 1988 verwoest door de Spitak aardbeving. Momenteel zijn ze deze aan het restaureren.

De derde stad van ArmeniŽ; Vanadzor staat bekend als een van de mooiste steden van ArmeniŽ en ligt in het noorden van ArmeniŽ. Aan de voet van de Arat Vulkaan bij de rivier Arax ligt het Khor Virap klooster. Dit is een bedevaartsoort. 

Vorige pagina

Nieuws

08.03.2013

Vertragingen en annuleringen Keulen/Bonn

Het veiligheidspersoneel van de luchthaven in Duitsland legt het werk weer neer. Het personeel eist een loonsverhoging van 30%. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd, op diverse luchthavens in Duitsland is het werk door het...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.04.2012

Vliegen met identiteitskaart

Wanneer heeft u een paspoort nodig en wanneer een identiteitskaart? Welke landen kun je bezoeken met een id-kaart?[meer...]

Categorie: Nieuws
27.01.2012

Op vakantie met kinderen

Op vakantie met kinderen De feestdagen zijn weer achter de rug en de koude en natte januari maand doet ons verlangen naar de zomervakantie. We hebben wel genoeg van het weer, helemaal omdat we niet kunnen spreken van een strenge...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.01.2012

Nieuw blog online!

Wintersport 2012 in Oostenrijk. De sneeuw van Oostenrijk domineert de alpen

Categorie: Nieuws
04.11.2011

Imagoschade voor Qantas?

Vandaag heeft een A380, de superjumbo jet, een noodlanding moeten maken in Dubai. Het toestel was opweg naar Londen.[meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Qantas vliegt weer!

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas is maandagmiddag (lokale tijd) weer begonnen met vliegen. [meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Vacatures

Er staan weer nieuwe vacatures online!

Categorie: Nieuws