Interne Navigation: Zum Inhalt dieser Seite. | Zur Hauptnavigation. | Zum Beginn dieser Seite.

Seitenanfang

Geld verdienen als water kan alleen als je niet te lui bent om de emmers te sjouwen

Inhalt:

Naam: Anguilla Hoofdstad: The Valley Valuta: Oost-Caribische dollar Taal: Engels Tijdsverschil: -4 (geen zomertijd)


Anguilla:

Anguilla behoort tot de Bovenwindse Eilanden en ligt op ongeveer 235 kilometer van Puerto Rico en 10 kilometer van het eiland St. Martin. Anguilla is bekend om de export van kreeft en zout. De eerste bewoners van Anguilla zijn de Arawak indianen, zij leefden op dit eiland rond 2000 voor Christus. Er zijn dan ook ongeveer 42 archeologische plaatsten te vinden op het eiland.

De meeste opgravingen zijn te bewonderen in het National Trust Museum. In 1650 werd Anguilla een Engelse kolonie. In 1656 vochten de Fransen en de Engelsen om het eiland Anguilla. In 1824 wonnen de Engelsen. In 1838 werd de slavernij op Anguilla afgeschaft. De meeste Engelsen verkochten hun land aan de voormalige slaven voordat zijn terugkeerde naar Engeland. Anguilla werd in 1980 onafhankelijk.

Er heest een tropisch zeeklimaat op Anguilla
en het hele jaar door komen af en toe buien voor. De natste maanden zijn van mei tot december. In de periode juli tot en met november komen er in dit gebied orkanen voor. Evenals op andere Caribische eilanden zijn de zomers hier iets warmer dan de winters, maar de temperatuur schommelt weinig en heeft een jaargemiddelde van 27įC. Zelfs de heetste dagen zijn hier draaglijk, omdat de zeewind de vochtigheidsgraad terugdringt. Het kan in de nachten wel drukkend zijn.

Anguilla heeft als voornaamste trekpleister een 55 km lange kustlijn met 33 prachtige baaien en stranden. Een aantal mooie stranden op Anguilla zijn Barnes Bay, Captainís Bay (erg rustig), Cove Bay, Crocus Bay (bij een vissersdorpje), Junkís Hole Bay, Mimi Bay, Sandy Hill Bay (zwemmen, snorkelen en wandelen) en Windward Point Bay.

Het massatoerisme heeft Anguilla nog niet ontdekt. Vanaf Anguilla kan men per boot naar St. Martin/St. Maarten en naar St. Barthelemey. Voor de kust van Anguilla zijn ook diverse eilandjes te vinden Sandy Cay, Dog Island, Prickly Pear en Scilly Cay. Snorkelaars en duikers kunnen hier hun hart ophalen. Behalve snorkelen en duiken kan men hier ook vissen naar wahoo, dorado, kingfish, sailfish en marlijn. Bezienswaardigheden op Anguilla zijn: Blowing Rock, West End Pond en Cove Pond (vogels), la Petite Galerie(kunst studio), Bethel Methodist Church uit 1878, Road Salt Pond (zoutwinning), Cavanaugh Cave (mijn uit de 19e eeuw), Wallblake House (historisch gebouw uit de 18e eeuw), St. Maryís Anglican Church met het Anguilla museum, Island Harbour (vissersplaatsje), en St. Augustine Anglican Church.

Anguilla heeft ook een nationaal park, het Fountain National Park, hier zijn overblijfselen van de Arawak indianen te vinden. Caulís Pond en Bad Cox Pond zijn een beschermd natuurgebied voor de vogels. 

Vorige pagina

Nieuws

08.03.2013

Vertragingen en annuleringen Keulen/Bonn

Het veiligheidspersoneel van de luchthaven in Duitsland legt het werk weer neer. Het personeel eist een loonsverhoging van 30%. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd, op diverse luchthavens in Duitsland is het werk door het...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.04.2012

Vliegen met identiteitskaart

Wanneer heeft u een paspoort nodig en wanneer een identiteitskaart? Welke landen kun je bezoeken met een id-kaart?[meer...]

Categorie: Nieuws
27.01.2012

Op vakantie met kinderen

Op vakantie met kinderen De feestdagen zijn weer achter de rug en de koude en natte januari maand doet ons verlangen naar de zomervakantie. We hebben wel genoeg van het weer, helemaal omdat we niet kunnen spreken van een strenge...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.01.2012

Nieuw blog online!

Wintersport 2012 in Oostenrijk. De sneeuw van Oostenrijk domineert de alpen

Categorie: Nieuws
04.11.2011

Imagoschade voor Qantas?

Vandaag heeft een A380, de superjumbo jet, een noodlanding moeten maken in Dubai. Het toestel was opweg naar Londen.[meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Qantas vliegt weer!

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas is maandagmiddag (lokale tijd) weer begonnen met vliegen. [meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Vacatures

Er staan weer nieuwe vacatures online!

Categorie: Nieuws