Interne Navigation: Zum Inhalt dieser Seite. | Zur Hauptnavigation. | Zum Beginn dieser Seite.

Seitenanfang

Geld verdienen als water kan alleen als je niet te lui bent om de emmers te sjouwen

Inhalt:

Naam: Amerikaans Samoa Hoofdstad: Pago Pago Valuta: US Dollar Taal: Engels & Samoaans Tijdsverschil: -11 (geen zomertijd)


Amerikaans Samoa:

Amerikaans Samoa is een eilandengroep wat ligt in de Stille Oceaan. De eilandengroep van Amerikaans Samoa bestaat uit de eilanden; Tutuila, Ofu, Ta’u, Olosega, en Rose Island. Het hoofdeiland is Tutuila. De hoofdstad die op het eiland Tutuila ligt is Pago Pago, waar tevens de haven ligt.

Amerikaans Samoa wordt omschreven als het hart van Polinesie. Dit komt omdat wanneer je een driehoek tekent met de landen Hawaï, Nieuw Zeeland en Tahiti dan vind je Amerikaans Samoa precies in het midden.

Door de ligging heeft Amerikaans Samoa een Tropisch klimaat, met veel regen en cyclonen. De beste tijd om naar Amerikaans Samoa te reizen is tussen juni en september, de kans op regen en cyclonen is in die tijd het minst. Uiteraard heeft Amerikaans Samoa ook witte stranden, blauwe zee en palmbomen. De Amerikaanse invloeden zijn duidelijk merkbaar, dit door bijvoorbeeld Coca Cola, spijkerbroeken en baseball caps.

De vlag van Amerikaans Samoa werd in 1960 aangenomen, de adelaar en de kleuren (blauw, wit en rood) symboliseren de band die deze eilanden groep heeft met Amerika. Een leuk detail is dat Samoa werd ontdekt door een Nederlander in het jaar 1722.

Samoa is in 1899 onderverdeeld in 3 groepen namelijk Amerikaans Samoa, Salomonseilanden en tot 1914 Duits Samoa. In 1914 veroverde Nieuw Zeeland Duits Samoa. "Duits Samoa" werd onafhankelijk in 1962 en werd daarmee de eerste onafhankelijke Polynesische staat.  

Vorige pagina

Nieuws

08.03.2013

Vertragingen en annuleringen Keulen/Bonn

Het veiligheidspersoneel van de luchthaven in Duitsland legt het werk weer neer. Het personeel eist een loonsverhoging van 30%. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd, op diverse luchthavens in Duitsland is het werk door het...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.04.2012

Vliegen met identiteitskaart

Wanneer heeft u een paspoort nodig en wanneer een identiteitskaart? Welke landen kun je bezoeken met een id-kaart?[meer...]

Categorie: Nieuws
27.01.2012

Op vakantie met kinderen

Op vakantie met kinderen De feestdagen zijn weer achter de rug en de koude en natte januari maand doet ons verlangen naar de zomervakantie. We hebben wel genoeg van het weer, helemaal omdat we niet kunnen spreken van een strenge...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.01.2012

Nieuw blog online!

Wintersport 2012 in Oostenrijk. De sneeuw van Oostenrijk domineert de alpen

Categorie: Nieuws
04.11.2011

Imagoschade voor Qantas?

Vandaag heeft een A380, de superjumbo jet, een noodlanding moeten maken in Dubai. Het toestel was opweg naar Londen.[meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Qantas vliegt weer!

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas is maandagmiddag (lokale tijd) weer begonnen met vliegen. [meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Vacatures

Er staan weer nieuwe vacatures online!

Categorie: Nieuws