Interne Navigation: Zum Inhalt dieser Seite. | Zur Hauptnavigation. | Zum Beginn dieser Seite.

Seitenanfang

Geld verdienen als water kan alleen als je niet te lui bent om de emmers te sjouwen

Inhalt:

Naam: AlbaniŽ Hoofdstad: Tirana Valuta: Lek Taal: Albanees Tijdsverschil: +1


AlbaniŽ:

AlbaniŽ is een klein land gelegen tussen voormalig JoegoslaviŽ, MacedoniŽ, en Griekenland. en grenst aan de Adriatische zee. AlbaniŽ is tevens het armste land van Europa.

Helaas wordt AlbaniŽ ook gebruikt als smokkelparadijs van onder andere wapens. Hoewel AlbaniŽ niet bekend staat als vakantieland, heeft dit land toch een eigen cultuur, stranden, bergen en ook woestijnen. Door de bergen in AlbaniŽ is het vrij onherbergzaam, langs de kusten vind men witte zandstranden en een blauwe zee.

In AlbaniŽ zijn er verschillende onbevaarbare rivieren, zoals de Drin, Mat, Shkumbi, Seman en Vjose. Deze rivieren stromen vanuit het bergland naar Adriatische zee. De Russische invloeden zijn herkenbaar aan de gebouwen in AlbaniŽ.

De Albanese bevolking is vriendelijk en behulpzaam. Helaas spreekt deze bevolking praktisch geen Engels of andere taal. Geld is in AlbaniŽ geen probleem, de pinpas werkt hier niet. AlbaniŽ is over het algemeen een vrij goedkoop land. Wat het verkeer betreft let goed op met oversteken, dit is vrij gevaarlijk. De autoís rijden kris kras door elkaar en door het gebrek aan goedwerkende stoplichten stoppen ze niet voor voetgangers.

Politiek gezien is AlbaniŽ niet stabiel en heerst er veel werkeloosheid, waardoor veel AlbaniŽrs naar het buitenland zijn vertrokken om geld ter verdienen om hun gezin te onderhouden. AlbaniŽ wordt vooral bezocht door toeristen die met de boot vanuit ItaliŽ en Corfu naar het havenplaatsje Saranda (zuid AlbaniŽ) varen. Vanaf Saranda kun je Corfu zien liggen. Je vindt in deze aangename kust plaats dan ook veel dagjesmensen.

De hoofdstad van AlbaniŽ is Tirana. Tirana ligt aan de rivier Ishm en is gelegen in vlakste gedeelte van AlbaniŽ. Tirana is te herkennen aan de Skanderbegplein midden in de stad. Dit plein is vernoemd naar de Albanese nationale held Skanderbeg. De naam Skanderberg is een bijnaam, is eigenlijke naam is Georg Kastrioti en hij is bekend door zijn verzet tegen de overheersing. Aan dit kolossale plein staat het parlement gebouw en diverse regeringsgebouwen. Ookal is Tirana arm, er zijn diverse restaurants en terrassen te vinden. En Tirana heeft een nationaal museum .

Twee historische plaatsen in AlbaniŽ zijn Shkodra en de havenstad Durres. In deze plaatsen zijn vind je veel overblijfselen uit vorige eeuwen. Shkodra is zelfs een van de oudste steden van Europa. Je vindt hier een fort van 500 voor Christus. De plaats Butrint is een belangrijke archeologische plaats met monumenten uit onder andere de Griekse, Byzantijnse, Romeinse en Venetiaanse tijd. Deze monumenten worden beschermd door Unesco en staan op de wereld erfgoed lijst. 

Vorige pagina

Nieuws

08.03.2013

Vertragingen en annuleringen Keulen/Bonn

Het veiligheidspersoneel van de luchthaven in Duitsland legt het werk weer neer. Het personeel eist een loonsverhoging van 30%. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd, op diverse luchthavens in Duitsland is het werk door het...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.04.2012

Vliegen met identiteitskaart

Wanneer heeft u een paspoort nodig en wanneer een identiteitskaart? Welke landen kun je bezoeken met een id-kaart?[meer...]

Categorie: Nieuws
27.01.2012

Op vakantie met kinderen

Op vakantie met kinderen De feestdagen zijn weer achter de rug en de koude en natte januari maand doet ons verlangen naar de zomervakantie. We hebben wel genoeg van het weer, helemaal omdat we niet kunnen spreken van een strenge...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.01.2012

Nieuw blog online!

Wintersport 2012 in Oostenrijk. De sneeuw van Oostenrijk domineert de alpen

Categorie: Nieuws
04.11.2011

Imagoschade voor Qantas?

Vandaag heeft een A380, de superjumbo jet, een noodlanding moeten maken in Dubai. Het toestel was opweg naar Londen.[meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Qantas vliegt weer!

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas is maandagmiddag (lokale tijd) weer begonnen met vliegen. [meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Vacatures

Er staan weer nieuwe vacatures online!

Categorie: Nieuws