Interne Navigation: Zum Inhalt dieser Seite. | Zur Hauptnavigation. | Zum Beginn dieser Seite.

Seitenanfang

Geld verdienen als water kan alleen als je niet te lui bent om de emmers te sjouwen

Inhalt:

Naam: Afganistan Hoofdstad: Kaboul Valuta: Afghani Taal: Pasjtoe & Perzisch Tijdsverschil: +4,5 (geen zomertijd)


Afghanistan:

Afghanistan ligt in Zuid Oost AziŽ en grenst aan China, Iran, Oezbekistan, Pakistan, Tadzjikistan en Turkmenistan. De naam Afghanistan betekent letterlijkhet land der Afghanen. Afghanistan heeft over het algemeen een continentaal steppeklimaat. De zomers zijn heet en droog en de winters koud en minder droog. Door de grote van Afghanistanzijn er wel klimaat verschillen. In het oosten zijn er moessonregens en het westen hebben ze een woestijnklimaat. Een groot deel van Afghanistan is in de winter onbereikbaar.

De hoofdstad van Afghanistan is Kabul. Deze stad ligt op een hoogte van ongeveer 1800 meter naast de rivier Kabul. De stad is gebouwd net voorbij het punt waar de Kabul rivier tussen 2 bergen stroomt. Aan de oostkant van Kabul ligt het fort Bala Hisar. Voor de Taliban aan de macht kwam was de stad Kabul de thuisbasis van vele musici.

In Afghanistan vindt men ook het Hindukush gebergte, deze loopt van het noordoosten naar het zuidwesten. De hoogste top is de Istro Nal met een hoogte van 7455 meter. Het grootste gedeelte van dit gebergte ligt op ongeveer 3000 meter boven de zeespiegel. Afghanistan heeft veel nationaliteiten, bevolkingsgroepen en rassen. Dit is ontstaan doordat er vroeger veel nomaden via Afghanistan naar Iran en Pakistan afreisden voor een beter bestaan. Deze nomaden kwamen uit Centraal AziŽ en Kazakstan. Een andere grote stad in Afghanistan is Jalalabad, deze stad is de hoofdstad van de provincie Nangarhar.

Jalalabad heeft een belangrijk handelscentrum met Pakistan en India. De sinasappelen, rijst en  het suikerriet groeien in het vruchtbare omringend gebied.  De stad Herat is al eeuwenlang een van de belangrijkste handelsknooppunten op het Iraanse Plateau. De Arabieren veroverden deze stad in de 7e eeuw. Daarna viel het in handen van de Mongolen, die vrijwel de gehele bevolking heeft uitgemoord. Tevens heeft Iran geprobeerd deze stad in handen te krijgen maar door de tussenkomst van de Britten is dit tot op heden niet gelukt. In de 11e eeuw werd de stad bezit van de Timuriden. Nog steeds zijn resten van deze bevolkingsgroepen te bewonderen van enkele schitterende gebouwen die ten noorden van Herat zijn gebouwd. In de zomer van 2002 werd deze stad vergeleken met Wenen van vlak na de 2e Wereldoorlog. 

Kandahar wordt ook wel het meest strategische punt van Afghanistan genoemd. Dit vanwege de ligging van deze stad. Elke reiziger tussen oost en west moet Kandahar passeren. Ook ligt deze stad temidden van het vruchtbare gebied dat van water wordt voorzien door een aantal rivieren. De stad is via een verharde weg verbonden met de Pakistaanse stad Quetta in het zuidoosten en met Herat in het westen. De weg tussen Kabul en Khandar, met een lengte van 500 kilometer, is in zijn geheel verwoest.

De huidige stad Kandahar werd pas in het midden van de 18e eeuw gesticht door Ahmad Shah Durrani. De oude stad werd hiermee vervangen, deze was in 1783 ingenomen door de IraniŽrs. Tevens is de oude stad door de IraniŽrs verwoest en ontvolkt. De ruines van het oude Kandahar zijn nog steeds te bezichtigen.

Afghanistan is een arm land en leeft over het algemeen van de akkerbouw en veeteelt. Ook wordt de half edelsteen lapis lazuli hier gevonden. Afghanistan is wel succesvol in de productie en export van opium. Met naar schatting 3400 ton opium is Afghanistan de grootste producent ter wereld. Jammer genoeg zijn veel van de historische monumenten verwoest door de vele oorlogen in Afghanistan.

Twee beroemde standbeelden van Boeddha in de provincie Bamiyan zijn vernietigd door de Taliban omdat zij als symbolen van een verwerpelijke godsdienst werden beschouwd. 

Vorige pagina

Nieuws

08.03.2013

Vertragingen en annuleringen Keulen/Bonn

Het veiligheidspersoneel van de luchthaven in Duitsland legt het werk weer neer. Het personeel eist een loonsverhoging van 30%. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd, op diverse luchthavens in Duitsland is het werk door het...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.04.2012

Vliegen met identiteitskaart

Wanneer heeft u een paspoort nodig en wanneer een identiteitskaart? Welke landen kun je bezoeken met een id-kaart?[meer...]

Categorie: Nieuws
27.01.2012

Op vakantie met kinderen

Op vakantie met kinderen De feestdagen zijn weer achter de rug en de koude en natte januari maand doet ons verlangen naar de zomervakantie. We hebben wel genoeg van het weer, helemaal omdat we niet kunnen spreken van een strenge...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.01.2012

Nieuw blog online!

Wintersport 2012 in Oostenrijk. De sneeuw van Oostenrijk domineert de alpen

Categorie: Nieuws
04.11.2011

Imagoschade voor Qantas?

Vandaag heeft een A380, de superjumbo jet, een noodlanding moeten maken in Dubai. Het toestel was opweg naar Londen.[meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Qantas vliegt weer!

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas is maandagmiddag (lokale tijd) weer begonnen met vliegen. [meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Vacatures

Er staan weer nieuwe vacatures online!

Categorie: Nieuws