Interne Navigation: Zum Inhalt dieser Seite. | Zur Hauptnavigation. | Zum Beginn dieser Seite.

Seitenanfang

Geld verdienen als water kan alleen als je niet te lui bent om de emmers te sjouwen

Inhalt:

Blog & columns

22 november 2011:

‘Aruba, One Happy Island’

Aruba is een geweldige mix van Europeesche, noord,- en zuid Amerikaanse en natuurlijk Caribische invloeden. De mensen in Aruba zijn vrolijk en vriendelijk.

Aruba ligt in de Zuid Caribische zee op slechts 30 kilometer afstand van de kust van Venezuela. Het eiland ligt 85 kilometer vanaf Curacao, een ander bekend ABC-eiland. Je kunt het gehele jaar naar Aruba reizen. De temperatuur is altijd tussen de 28 en 30 graden. Wanneer er regen valt duurt dit vaak niet lang.

Aruba heeft een erg relaxte uitstraling en is de plek om te ontspannen. Het land is hier zelf ook bewust van en heeft daarom fantastische ontwikkelingen voor toeristen wat weer erg goed is voor de economie. Een andere belangrijke vorm van inkomsten is uit olie. Als tourist zal je hier weinig van merken want de raffinaderij is erg afgelegen in het zuid oosten van het eiland.

Aruba is een erg vlak eiland maar in het midden van het land is een berg, de Mount Jamanota.

Het is zeer goed mogelijk om een auto te huren en hiermee zelf het eiland te verkennen. De wegen zijn goed en auto’s rijden rechts, net als in Nederland. Uiteraard zijn er ook bussen, maar je zult af en toe zeer goed geduld moeten hebben bij de bushalte. Het verkeer in de hoofdstad, Oranjestad, zal wat drukker zijn dan de rest van het eiland. Daarintegen kun je goed genieten in de hoofdstad met zijn kleurige gebouwen en huisjes. Het vliegveld van Aruba ligt op slechts 5 kilometer afstand van Oranjestad.

Ten westen van Oranjestad liggen veel restaurants, casino’s, hotels en resorts. Bijna alle hotels hebben direct toegang tot prachtige zandstranden en geweldig aangelegde zwembaden met watervallen. De tuinen van de hotels en resorts zijn ook goed vertegenwoordigd en je kunt hier vaak exotische vogels in vinden. 

Langs de zuidkust van Aruba kun je veel koraalriffen vinden en prachtige witte stranden. Je kunt hier prachtige vogels zien zoals pelikaanen die vissen uit het water halen. Heerlijk voor een vroege ochtend wandeling gecombineerd met een ontbijtje.

Het noorden van Aruba is erg rotsachtig en niet erg groen. De golfen slaan hier tegen de rotsen en is dus niet zo serreen als de kust zoals hierboven beschreven. Eén vijfde van Aruba bestaat uit Nationaal Park, Het Arikok National Park. Dit nationaal park is zeker een uitstapje waard.

Op Aruba kun je naast het ontspannen op het strand, aan het zwembad of in het water ook prima andere activiteiten doen. Zo zijn er bijvoorbeeld 3 goede golfbanen te vinden, kun je paardrijden, kun je in een onderzeeër  naar het onderwaterleven kijken, een jeepsafari doen, naar een vlindertuin, het archelogisch museum bezoeken in Oranjestad,een speciale vogeltuin (Bubali Bird Sanctuary) of kun je aan je gezondheid denken in een Aloe-vera fabriek, welke je niet vaak ziet.

Uiteraard is Aruba het eiland voor watersporters. De helder blauwe zee is bij duikers en snorkelaars erg populair. Een constante lekkere wind laat de zeiler, surfer of kitesurfer zich ook niet vervelen.   

In Aruba betaal je met de Arubaanse gulden. Je kunt ook bijna overal terecht met US Dollars. De officiële taal is Nederlands maar de taal die de mensen spreken is Papiamento. Dit is een mix van meerdere talen zoals Spaans, Portugees, Nederlands. Daarnaast spreken alle Arubanen goed Engels en kun je er vaak ook met Spaans goed terecht.

Vanuit Nederland kun je goed op Aruba vliegen, in 9 tot 10 uur geniet jij van het heerlijke klimaat.

Aruba is niet een heel goedkoop eiland. Daarentegen voel je de ontspannen luxe sfeer wat het echte vakantiegevoel kan geven. De hotels stralen luxe uit en de restaurant presenteren hun gerechten met een exotische draai.

Op het eiland is een kortingskaart te koop voor $13,95 of €10,30. Hiermee kun je in verschillende restaurants met korting dineren of ergens winkelen. De kaart zal zich dus vrij snel terugbetalen

Naar blog en column overzicht

Nieuws

08.03.2013

Vertragingen en annuleringen Keulen/Bonn

Het veiligheidspersoneel van de luchthaven in Duitsland legt het werk weer neer. Het personeel eist een loonsverhoging van 30%. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd, op diverse luchthavens in Duitsland is het werk door het...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.04.2012

Vliegen met identiteitskaart

Wanneer heeft u een paspoort nodig en wanneer een identiteitskaart? Welke landen kun je bezoeken met een id-kaart?[meer...]

Categorie: Nieuws
27.01.2012

Op vakantie met kinderen

Op vakantie met kinderen De feestdagen zijn weer achter de rug en de koude en natte januari maand doet ons verlangen naar de zomervakantie. We hebben wel genoeg van het weer, helemaal omdat we niet kunnen spreken van een strenge...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.01.2012

Nieuw blog online!

Wintersport 2012 in Oostenrijk. De sneeuw van Oostenrijk domineert de alpen

Categorie: Nieuws
04.11.2011

Imagoschade voor Qantas?

Vandaag heeft een A380, de superjumbo jet, een noodlanding moeten maken in Dubai. Het toestel was opweg naar Londen.[meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Qantas vliegt weer!

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas is maandagmiddag (lokale tijd) weer begonnen met vliegen. [meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Vacatures

Er staan weer nieuwe vacatures online!

Categorie: Nieuws