Interne Navigation: Zum Inhalt dieser Seite. | Zur Hauptnavigation. | Zum Beginn dieser Seite.

Seitenanfang

Geld verdienen als water kan alleen als je niet te lui bent om de emmers te sjouwen

Inhalt:

Nieuw:

Mijn beste vakantie ooit! (Thailand) + goedkope tickets naar Bangkok 

Blogs & Columns
Januari 2012

Wintersport in Oostenrijk

Eindelijk is de echte winter dan begonnen in Oostenrijk na een erg droge herfst. Wintersporters kunnen weer skiën en snowboarden.  De aankomende week wordt er ook nog veel sneeuwval verwacht in Oostenrijk. Sinds 5 januari 2012 is er al minimaal 1,20 meter sneeuw gevallen. De sneeuw van Oostenrijk domineert de Alpen. De sneeuwval zorgt echter ook voor problemen, hotels zijn moeilijk bereikbaar en skipistes zijn bijna niet schoon te vegen. Het kan soms een hele beklimming zijn om naar de skiliften te komen. Wegen zijn gesloten waardoor mensen vast zitten op hun vakantiebestemming.  

 
Uiteraard kunnen de vakantiegangers nu erg goed genieten van dit sneeuwparadijs.  Het is natuurlijk helemaal perfect wanneer er straks in februari/ maart  wanneer veel mensen met skivakantie gaan nog lekker veel goede sneeuw ligt maar dan gecombineerd met een heerlijk zonnetje. Een ander voordeel is dat Oostenrijk over het algemeen iets prijsvriendelijker is dan Frankrijk en Zwitserland. Italië is in Nederland nog niet erg populair als skibestemming. Dit heeft waarschijnlijk ook met de afstand te maken. De meeste mensen gaan tenslotte maar een week met skivakantie en rijden liever niet meer dan 1100 kilometer.


Beginnende skiër
Wat is nu een goede skibestemming wanneer je beginner bent? Denk eens aan Alpbach, Niederau of Mayrhofen.

Gevorderde skiër
Wat is nu een goede skibestemming wanneer je gevorderd bent? Denk dan eens aan Saalbach en het direct daarnaast gelegen Hinterglemm. Deze plaats is slechts 90 minuten rijden van Salzburg wat overigens ook over een vliegveld beschikt. Vanaf Amsterdam kun je direct vliegen op Salzburg. Saalbach heeft één van de meest geavanceerde skilift systemen in Oostenrijk. Gevorderde skiërs kunnen elke dag een andere route nemen en hebben zo veel variatie. Alternatieven zijn Ellmau en Bad Gastein.

Vergevorderd skiër
Ben je een vergevorderde skiër dan kun je naar St. Anton. In de buurt van St. Anton ligt Lech en Zürs welke met de skibus bereikbaar zijn. In deze plaatsen is de apres-ski ook goed vertegenwoordigd. Een alternatief is Ischgl. Ischl is voor Oostenrijk één van de belangrijkste bestemmingen. Daarnaast is Ischgl ook erg bekend bij de apres-ski liefhebbers. De gemiddelde leeftijd is 30+ maar dat wil hier niets zeggen.

Boek nu nog je skichalet! Belvilla heeft geweldige aanbiedingen!  


Sneeuwzekere wintersportbestemming
Ondanks dat er nu veel sneeuw valt moet je als wintersporter maar hopen dat er ook nog genoeg ligt wanneer jij je vakantie hebt geboekt. Tenslotte wil men ook niet in de papsneeuw zitten. Een sneeuwzekere skibestemming is Sölden. In Solden kan eigenlijk iedereen terecht ,er is voor elk wat wils. Het ligt tussen 3 bergtoppen in en gletsjerskiën is hier ook mogelijk. Solden heeft ook geweldige apres-ski mogelijkheden. Voor enkele van ons is Sölden net iets te ver rijden maar de echte wintersportliefhebber  blijft graag een uurtje langer in de auto zitten. Je kunt nog vaak tot aan Pasen hier terecht voor een wintersport.   

Aanbieders:
Voor een vakantie in Sölden kun je zelf een appartement boeken op de gemeentesite van www.soelden.com of je kunt boeken via bijvoorbeeld Neckermann, De Jong Intra of Bizztravel.Via deze website kom je vaak vakanties tegen met korting of last minutes. Daarnaast is er in de buurt van Sölden ook een camping waar je eventueel kunt staan. Uiteraard is deze camping helemaal ‘winterproof’.

Wintersport met het gezin
Wil je met de familie op wintersport? Denk dan eens aan Obergurgl. Obergurgl is ook sneeuwzeker en heeft een traditionele dorpskern. Er is alleen bestemmingsverkeer en het hele plaatsje heeft een familie vriendelijke sfeer. Het wintersportgebied is niet al te groot waardoor de vergevorderde skiër zich wel eens snel kan vervelen. Wij vinden het echter een leuke plaats juist omdat het niet erg groot is en de familie echt met elkaar kan genieten. Off Piste skiën is dan wel weer goed te doen in Obergurgl en er worden dan ook regelmatig tochten georganiseerd. Alternatieven zijn Alpbach en Westendorf.

Aanbieders:
Voor een vakantie met het gezin kun je kiezen voor een appartement met of zonder ontbijt of voor een hotel. Het voordeel van een hotel kan zijn dat de kinderen zich ook goed kunnen vermaken in bijvoorbeeld een zwembad en daarnaast zijn er vaak kinderopvang mogelijkheden met Nederlandse begeleiding. Als opa en oma niet meegaan op vakantie dan kan dit wel eens een goed e oplossing zijn. Het is raadzaam eens te kijken bij:  www.anwb.nl , www.arke.nl , www.vrijuit.nl  of www.vakantiemetkinderen.nl  Boek je een vakantie bij Bizztravel dan zit er vaak ook wat extra’s bij zodat de tieners in een gezin zich ook goed kunnen vermaken. Denk bijvoorbeeld aan een toegangskaart voor een groot bekend après-ski feest. Zo is er voor elk wat wils. 

Goede prijs en goede kwaliteit
Wil je de beste prijs en kwaliteit? Dan zou Söll wel eens jou wintersportbestemming kunnen zijn. Er is in de omgeving 250km. aan skipiste met in totaal 94 liften. Het gebied staat in contact met Kirchberg en Kitzbühel. In Söll kun je ook prima je vermaken in een café of disco. Wil je niet al te veel geld kwijt zijn met je wintersport dan kun je aan een chalet denken in plaats van hotels. Hoe verder van het skicentrum je chalet ligt hoe goedkoper je vaak kunt slapen. Uiteraard kun je gewoon met de skibus op pad en eigenlijk is alles niet verder dan 1 km. Alternatieven zijn St. Johann in Tirol en Zell am See. 

Aanbieders:
Je kunt natuurlijk met de eigen auto naar je wintersportbestemming maar ook met bijvoorbeeld de bus. De touroperators kras en De Jong Intra vakanties hebben allebei de mogelijkheden. Daarnaast is het ook aan te raden om eens te kijken op de website van de plaats waar je heen wilt. Hier staan vaak particulieren die slaapplek aanbieden met of zonder ontbijt.   

Nieuws

08.03.2013

Vertragingen en annuleringen Keulen/Bonn

Het veiligheidspersoneel van de luchthaven in Duitsland legt het werk weer neer. Het personeel eist een loonsverhoging van 30%. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd, op diverse luchthavens in Duitsland is het werk door het...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.04.2012

Vliegen met identiteitskaart

Wanneer heeft u een paspoort nodig en wanneer een identiteitskaart? Welke landen kun je bezoeken met een id-kaart?[meer...]

Categorie: Nieuws
27.01.2012

Op vakantie met kinderen

Op vakantie met kinderen De feestdagen zijn weer achter de rug en de koude en natte januari maand doet ons verlangen naar de zomervakantie. We hebben wel genoeg van het weer, helemaal omdat we niet kunnen spreken van een strenge...[meer...]

Categorie: Nieuws
17.01.2012

Nieuw blog online!

Wintersport 2012 in Oostenrijk. De sneeuw van Oostenrijk domineert de alpen

Categorie: Nieuws
04.11.2011

Imagoschade voor Qantas?

Vandaag heeft een A380, de superjumbo jet, een noodlanding moeten maken in Dubai. Het toestel was opweg naar Londen.[meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Qantas vliegt weer!

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas is maandagmiddag (lokale tijd) weer begonnen met vliegen. [meer...]

Categorie: Nieuws
31.10.2011

Vacatures

Er staan weer nieuwe vacatures online!

Categorie: Nieuws

Interne Navigation: Zum Inhalt dieser Seite. | Zur Hauptnavigation. | Zum Beginn dieser Seite.